Zgodovina Slovenske malonogometne zveze

Ideje za nastanek slovenske malonogometne organizacije so začele nastajati decembra 2015, ko so se Peter Pust, Simon Detellbach, Matjaž Stopar, Zdenko Truden, Branko Kerčmar, Miloš Narobe, Goran Mohorko, Robert Slana in Simona Truden združili v Iniciativni odbor za ustanovitev Slovenske malonogometne zveze (SMZ). Vsi že akterji v malem nogometu so v Sloveniji pogrešali organizacijo, ki bi se trudila za povezovanje malega nogometa in združevala lige oz. zveze na državni ravni.

S povabilom malonogometnim akterjem po Sloveniji je bila 28. januarja 2016 s skupščino ustanovljena Slovenska malonogometna zveza, na kateri je bil za prvega predsednika zveze izvoljen Peter Pust. Predstavniki zvez oz. lig so izvolili tudi 7-članski Izvršni odbor, 3-članski Nadzorni odbor, 3-člansko Disciplinsko komisijo ter podpredsednika in blagajnika SMZ.

Slovenska malonogometna zveza združuje občinske, medobčinske zveze malega nogometa in lige po Sloveniji. Organizira 1. slovensko malonogometno ligo na travi – Ligo ENA, v kateri se za državnega prvaka borijo najboljši slovenski malonogometni klubi. Organizira tudi turnir za državnega pokalnega prvaka v začetku julija ter vodi ljubljanske lige Kodeljevo. Prizadeva si za ustanovitev malonogometnih lig v občinah oz. regijah, kjer so lige zamrle ali jih sploh ni.

Sponzorji

Delovanje SMZ podpirajo