banner_1_smz

1. slovenska malonogometna liga na travi “Liga ENA”

Slovenska malonogometna zveza z jesenjo 2016 pričenja s 1. slovensko malonogometno ligo na travi “Ligo ENA”, zato vabi ekipe po Sloveniji, ki so se v občinskih/medobčinskih ligah oz. zvezah uvrstile od 1. do 6. mesta, da se prijavijo na državno tekmovanje. 

V tekmovanju za zmagovalca na državni ravni bo nastopilo 32 najboljših slovenskih malonogometnih ekip, ki se bodo v 8 skupinah pomerile v dveh delih, in sicer v rednem jesenskem delu ter v finalnem spomladanskem.

1. slovenska malonogometna liga na travi bo tudi priložnost za sponzorje, saj se bodo lahko predstavili širši malonogometni javnosti.

Razpis: 1. slovenska malonogometna liga

Glede na to, da zadnje čase dobivamo kar nekaj vprašanj glede 1. slovenske malonogometne lige na travi – Lige ENA, vam sporočamo še nekaj dodatnih informacij, ki vam bodo olajšale prijavo:

  • Kako ste si zamislili tekmovanje? Tekmovanje bo najprej potekalo po regijah, ki jih bomo določili v SMZ, ko bodo prijavljene ekipe. Tekme bodo potekale kar se da bližje vašemu kraju, da bo čim manj stroškov.
  • Kdo bo sodil tekme? Tekme bodo sodili sodniki, ki jih bomo izbrali v Slovenski malonogometni zvezi. Sodnika na tekmo bo plačal domačin (približno 30-35 €).
  • Je nujno imeti tuše, slačilnice, reflektorje? Ni nujno, da imate te stvari, je pa zaželeno. V prvi sezoni se bomo prilagajali zmožnostim ekip. Npr. če nimate reflektorjev, se boste z nasprotniki oz. skupina dogovorili, da boste tekmo odigrali v dnevu, ko je še svetloba oz. se prilagodili tako, da vam bo ustrezalo. Važno je, da se tekme odigrajo.
  • Moramo nujno igrati ob četrtkih ali petkih zvečer? Ni nujno, je pa zaželeno. Če bosta ekipi, ki se bosta pomerili, imeli težave z igranjem tekem na četrtek ali petek, ne vidimo težav, da jih odigrate kateri koli dan. To se boste ekipe lahko dogovarjale med seboj na način, da vam bo najlažji. Važno je, da se tekme odigrajo.
  • Kakšni so stroški? Prijavnine v 1. slovensko malonogometno ligo ni. Krijete samo svoje lastne stroške in stroške sodnika (ko boste domačin tekme). Če imate ob igriščih organiziran kakšen bar, boste med tekmo lahko celo zaslužili s prodajo pijače in hrane. Če bomo uspešni pri pridobivanju sponzorjev in bodo tekme zanimive tudi za gledalce, obstaja možnost, da bo zmagovalec lige prejel neko nagrado.
  • Kaj se zahteva od nas, če bomodomačin tekme? Od vas se minimalno zahteva to, da igrišče ustreza meram za mali nogomet, je travnato ter da imate na tekmi poskrbljeno za varnost (npr. nekoga določite za varnost oz. redarja). Plačati morate tudi sodnika.
  • Koliko tekem bomo morali odigrati? Minimalno 6 tekem (3 kot domačini, 3 v gosteh) ter maksimalno 13 (spomladanski del na izpadanje, odvisno bo tudi od števila ekip v ligi in uspešnosti vaše ekipe pri napredovanju. Pogoj za prijavo je, da ste kot ekipa del neke lige oz. zveze.
  • Kateri igralci imajo pravico nastopa v ligi? V ligi imajo pravico igrati igralci, ki igrajo oz. so registrirani tudi za ekipe v svojih občinskih, medobčinskih ligah/zvezah. Dokončen dogovor glede tega pravila bo usklajen z vsemi ekipami na uvodnem sestanku. Mogoče se bo dopustilo, da se ekipa okrepi z določenim številom igralcev iz lastne lige.

Za kakršna koli vprašanja smo na voljo na info@smz.si ali na telefonskih številkah 041-383-232 (Simon Detellbach, generalni sekretar SMZ), 041-549-661 (Peter Pust, predsednik SMZ) in 041-376-084 (Zdenko Truden, član IO SMZ).