MZKMN Murska Sobota

Medobčinska zveza klubov malega nogometa Murska Sobota ima sedež delovanja v Murski Soboti. Združuje 21 ekip, ki tekmujejo v Pomurski ligi in Asfaltni ligi, združuje pa približno 500 malonogometašev.

Ker se je mali nogomet igral že pred ustanovitvijo 1. Medobčinske lige klubov malega nogometa MS konec leta 1974 v obliki turnirjev (kar priča letak iz leta 1974), se je na pobudo g. Karoli Janeza in g. Maučec Alojza spomladi leta 1975 organizirala 1. liga malega nogometa, v kateri so nastopali KMN Sebeborci, KMN Bratonci, KMN Slovan, KMN Zvezna, KMN Veščica, KMN Petanjci, KMN Kerenčičeva, KMN Bakovci, KMN Kupšinci in KMN Gederovci.

Po tej poskusni ligi malega nogometa je bil na pobudo nekaterih ekip sklican 2. Občni zbor Strokovnega odbora za mali nogomet, na katerega so povabili g. Trulčna in g. Vilda kot predstavnika takratne Občinske zveze za telesno kulturo Murske Sobote. Na tem občnem zboru je MZKMN MS dobila tudi 1. uradno ime, ki se je glasilo: Občinska zveza za telesno kulturo Murska Sobota Strokovni odbor za mali nogomet, pod okriljem katerega se je tekmovalo že v dveh ligah (A in B ligi). Prvi predsednik je postal g. Karoli Janez. Na občnem zboru 11. 9. 1976 je tekmovanje dobilo naziv Občinska liga malega nogometa Murska Sobota.

Kasneje se je iz pokrajine ob Muri vedno več ekip prijavljalo na tekmovanje pod okriljem takratne MZKMN MS, tako da se je leta 1987 tekmovalo že v 4 ligah (A, B, C in D). Leta 1999 se je podpisala ustanovna listina med MZKMN Mursko Soboto, OZ KMN Gornjo Radgono, OZ KMN Puconci in OZ KMN Moravske Toplice o ustanovitvi Pomurske lige malega nogometa na travi.

Pomurska liga Asfaltna liga
KMN Čarda Martjanci KMN Bangladeš
KMN Mladih Odranci KMN Beltinci
KMN Nemčavci KMN Lipovci
KMN Old Boys MS KMN Mura Krog
KMN Videm – Gostilna pri Antonu KMN Panonska MS
NK Bratonci ŠD Mladost Kamenci
NK Teleing Razkrižje ŠD Torpedo
NK Tešanovci  
RŠD Kamenci  
ŠD Dolnja Bistrica  
ŠD Meteor Melinci  
ŠD Trnje  
ŠDMN Bakovci  
ŠRD Murska Sobota  

 

Spletna stran: www.mzkmn-ms.com

Facebook kanali klubov:

KMN Čarda Martjanci

KMN Mladih Odranci

KMN Nemčavci

KMN Old Boys MS

KMN Videm – Gostilna pri Antonu

NK Bratonci

NK Teleing Razkrižje

NK Tešanovci

RŠD Kamenci

ŠD Dolnja Bistrica

ŠD Meteor Melinci

ŠD Trnje

ŠDMN Bakovci

KMN Beltinci

KMN Lipovci

KMN Mura Krog

KMN Panonska MS

ŠD Mladost Kamenci