5 najpogostejših vprašanj v zvezi s članstvom v Slovenski malonogometni zvezi

Slovenska malonogometna zveza je bila ustavljena z namenom povezovanja malega nogometa. Njen cilj je pridobiti čim več članov pod okrilje in jih povezati. SMZ ima trenutno 7 članov, si pa želi, da bi se pridružili tudi drugi potencialni člani. Za vas smo zbrali 5 najpogostejših vprašanj, ki se pojavljajo v zvezi s članstvom, ta pa vam bodo olajšala delo pri nadaljnjih postopkih za priključitev k SMZ.

  1. Kdo lahko postane član Slovenske malonogometne zveze?

Članstvo v SMZ je prostovoljno. Člani so primarno posamezne zveze, društva in klubi malega nogometa na območju RS, ki za to vložijo prošnjo za članstvo, naslovljeno na Izvršni odbor SMZ, z izpolnjenimi vsemi pogoji in jih sprejme Skupščina SMZ.

Člani SMZ ne morejo biti fizične osebe. Lahko pa to postane vsaka pravna oseba s sedežem na območju RS, ki izkazuje interes za uresničevanje ciljev in namena SMZ ter ima v svojem temeljnem aktu registrirano izvajanje dejavnosti malega nogometa.

Trenutno SMZ šteje 7 članov, in sicer so to:

Več o samemu članstvu si lahko preberete tukaj.

banner_2_smz

Članstvo v SMZ je prostovoljno. Člani so primarno posamezne zveze, društva in klubi malega nogometa na območju RS.

  1. Kako lahko postanem član Slovenske malonogometne zveze?

Kot je bilo že omenjeno, ste člani SMZ lahko posamezne zveze, društva in klubi malega nogometa ali pravne osebe, ki imate v svojem temeljnem aktu registrirano izvajanje dejavnosti malega nogometa.

Na svoji skupščini ali srečanju morate najprej izglasovati oz. potrditi pridružitev k Slovenski malonogometni zvezi, potem pa na Izvršni odbor SMZ poslati prošnjo za članstvo. Vašo prošnjo obravnava Izvršni odbor, nato pa jo v izglasovanje poda na skupščini. Ko skupščina izglasuje članstvo, ste to tudi uradno postali.

Zaželeno je, da na vašo skupščino ali srečanje povabite tudi predstavnike SMZ, ki bodo vašim kolegom predstavili delovanje zveze in odgovarjali na dodatna vprašanja.

Članstvo k SMZ lahko izglasujete tudi na ravni športne zveze ali medobčinske zveze, ki vodi vašo ligo. Če povzamemo, člani postanete lahko samo, če ste vključeni v medobčinsko, občinsko ali športno zvezo ali ste klub in ste registrirani kot društvo.

Na svoji skupščini ali srečanju morate najprej izglasovati oz. potrditi pridružitev k Slovenski malonogometni zvezi, potem pa na Izvršni odbor SMZ poslati prošnjo za članstvo.

  1. Kolikšna je članarina in ali bo to prevelik finančni zalogaj za nas?

Članarina je prvo leto brezplačna! Po brezplačnem prvem letu pa je letna članarina 80 € za tiste, ki imajo pod svojim okriljem 21 klubov ali več in 50 € za tiste, ki imajo pod svojim okriljem 20 klubov ali manj. Če se radi udeležujete turnirjev ali igrate v kakšni ligi, veste, da je lahko prijavnina tudi trikrat večja od članarine, ki se jo plača v SMZ, zato smo prepričani, da to ne predstavlja prevelikega finančnega zalogaja.

Če se radi udeležujete turnirjev ali igrate v kakšni ligi, veste, da je lahko prijavnina tudi trikrat večja od članarine, ki se jo plača v SMZ, zato smo prepričani, da to ne predstavlja prevelikega finančnega zalogaja.

  1. Ali je naša ekipa članica SMZ, če igra v Ligi ENA ali v Ligi Kodeljevo?

Ekipe, ki igrajo v Ligi ENA ali Ligi Kodeljevo, so članice SMZ samo, če spadajo pod eno izmed sedmih članic SMZ.

  1. Katere so prednosti vključitve v Slovensko malonogometno zvezo?

Primaren cilj Slovenske malonogometne zveze je povezati slovenski mali nogomet. S tem, ko smo ustanovili zvezo in začeli z njenimi aktivnostmi, smo dali priložnost malonogometnim ekipam, da nastopajo v 1. slovenski malonogometni ligi na travi Ligi ENA, Ligi Kodeljevo, Državnem pokalnem prvenstvu, njenih ostalih dogodkih in pa tudi na mednarodnih prvenstvih.

Člani SMZ imajo manjšo prijavnino na določenih tekmovanjih, ki jih organizira SMZ.

V reprezentanco za igranje na mednarodnih prvenstvih Mednarodne zveze malega nogometa ISF bodo povabljeni tudi igralci, ki spadajo pod eno izmed članic SMZ, in ne nastopajo v Ligi ENA. Na ta način bodo dobili priložnost igrati za slovensko reprezentanco, česar pa ne doživi vsak. Igralci na ta način ne potrebujejo biti profesionalci, da občutijo, kako je igrati na velikih tekmovanjih ter zastopati barve slovenske zastave ob poslušanju slovenske himne.

Postopki za priključitev v SMZ niso ne težki niti ne predstavljajo prevelikega finančnega zalogaja. Če smo na državni ravni uspeli povezati rokomet, odbojko, nogomet, košarko, zakaj ne bi na podoben način povezali tudi mali nogomet? Vse, kar morate storiti, je, da sprejmete odločitev o članstvu na vaši skupščini ali srečanju, izpolnite pristopno izjavo in jo pošljete na SMZ. Ta pa bo potem na skupščini vašo vlogo obravnavala in jo (če izpolnjujete pogoje) najverjetneje tudi izglasovala. Čas je, da se izvalimo iz udobja pasivnosti in stopimo skupaj za boljši mali nogomet.

pridruzi_se_nam