Četrtfinale 2. sezone Lige ENA

Ljubljana, 9. april 2018 – V tem tednu se pričenjajo četrtfinalne tekme 2. sezone 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA. V petek, 13. aprila, bosta ob 18. uri potekali dve tekmi: NK Begne se bodo pomerili proti ekipi Vipoll Stara Nova vas, ŠD Trnava pa proti Bubki bar Gofar Brežice. V soboto, 21. aprila, pa se bosta ob 18. uri pomerila ŠD Lokavc in ŠD Asi – Lok orodjarstvo.   

NK BEGNE proti VIPOLL STARA NOVA VAS

NK Begne iz Begunj na Gorenjskem v Ligi ENA tekmujejo že drugo leto. V skupinskem delu so si dvema zmagama, enim neodločenim rezultatom in enim porazom priigrali drugo mesto in si zagotovili vstopnico za četrtfinale. Ekipa, ki je že začela s pripravami na letošnjo sezono, se bo v četrtfinalu pomerila proti ekipi Vipoll Stara Nova vas iz Prlekije. Novinci 2. sezone Lige ENA so se v skupinskem delu s tremi zmagami in enim neodločenim rezultatom uvrstili na prvo mesto in pokazali, da so resen tekmec. Če jim uspe v spomladanskem delu priti vse do finala, bodo najpomembnejšo tekmo lige igrali prav na domačih tleh.

ŠD TRNAVA proti BUBKA BAR GOFAR BREŽICE

Tudi ekipa ŠD Trnava letos že drugič nastopa v Ligi ENA. Njihovo napredovanje v četrtfinale ni bilo jasno vse do zadnje tekme, na kateri so premagali ekipo KMN Pečarovci in se uvrstili naprej. V skupini so zasedli drugo mesto z eno zmago, enim neodločenim rezultatom in dvema porazoma. Trnava je v lanski sezoni izpadla v skupinskem delu, vendar je v tej pokazala moč in motiviranost, ki ju bosta gnali še naprej. Njihov nasprotnik bo ekipa Bubka bar Gofar iz Brežic, prav tako stari znanec Lige ENA. Skupinski del so odigrali odlično, saj so bili poleg ekipe Vipoll Stara Nova vas edini z 10 točkami. V letošnjo sezono so se vrnili še bolj povezani, z odličnimi obrambami vratarja in vedno točnim Filipom Omerzujem pa so si gladko zagotovili napredovanje.

ŠD LOŠKA DOLINA ANDIFIT proti ŠD RIBNO

Ekipa ŠD Loška dolina Andifit je ena izmed ekip, ki je v lanski sezoni izpadla v skupinskem delu, letos pa se je vrnila še močnejša in še bolj željna napredovanja. Kljub temu, da so imele vse tri ekipe v skupini enako število točk, pa so se zaradi večje gol razlike uvrstili na drugo mesto. Prav njim so pari za četrtfinale določili aktualne prvake, ekipo ŠD Ribno z Bleda. Zmage so v skupinskem delu nizali vse do zadnje tekme v skupini, na kateri so klonili proti ekipi ŠD Lokavc. Bodo tudi v letošnji sezoni prišli vse do finala?

ŠD LOKAVC proti ŠD ASI – LOK ORODJARSTVO

Oba novinca, ŠD Lokavc in ŠD Asi – Lok orodjarstvo, sta še zadnji četrtfinalni par. ŠD Lokavc iz Savinjske so v skupini z dvema zmagama in dvema porazoma zasedli drugo mesto. Na zadnji tekmi so premagali celo aktualne prvake ŠD Ribno, s čimer so dokazali svojo motiviranost. V četrtfinalu bodo njihovi nasprotniki Šentjernejčani, ekipa ŠD Asi – Lok orodjarstvo, sicer državni pokalni podprvaki SMZ v letu 2016. V skupinskem delu so pokazali svojo fizično moč in povzročili marsikatero preglavico ostalim ekipam.

Četrtfinalni dvoboji bodo nedvomno zanimivi. Vabimo vas, da se tekem udeležite v čim večjem številu in podprete svojo ekipo. Povratne tekme bodo potekale v naslednjih dveh tednih.