Bubka bar pokalni državni prvak-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ

Državni pokalni prvak v malem nogometu je Bubka bar & Gofar & Gostilna Pension Les

Maribor, 18. december 2021 – V športni dvorani Marinko Galič v Mariboru je danes potekal turnir Ekosen Open za naslov prvaka Slovenije v malem nogometu. Državni prvaki so postali Brežičani, ekipa Bubka bar, ki je v finalu s 5:2 premagala ekipo OZKMN Puconci. Najboljši strelec z 10 zadetki in tudi najboljši igralec je postal Matevž Sodič (Bubka bar), ki je tudi kandidat za reprezentanco Slovenije za prihajajoče svetovno prvenstvo v Mehiki. Za najboljšega vratarja je bil izbran Sandi Temlin (OZKMN Puconci). Priznanja in nagrade najboljšim so podelili Aleš Babič iz podjetja Ekosen, predsednik Slovenske malonogometne zveze Peter Pust in vodja Ekosen Open turnirjev Viki Rep.   

Za naslov prvaka se je pomerilo šest ekip: Bubka bar & Gofar & Gostilna Pension Les (Brežice), Yugo company (Novo mesto), Slifas (Murska Sobota), Avto Rajh – Videm (Sv. Jurij ob Ščavnici), OZKMN Puconci (Puconci) in Fidebo (Maribor). Te ekipe so vstopnico za današnji finalni turnir dobile na regijskih turnirjih v Mariboru, Šentjerneju in Pečarovcih, kjer so zasedle prvo ali drugo mesto.

 

Skupinski del

Ekipi Bubka bar in Avto Rajh – Videm sta skupinski del zaključili z dvema zmagama in brez poraza ter si tako prislužili mesto v polfinalu. Z eno zmago in enim porazom pa sta napredovali tudi ekipi OZKMN Puconci in Slifas.

 

Živčno in čustveno nabito polfinale

Prvi so se za vstop v finale pomerili Brežičani Bubka bar in Murskosobočani Slifas. Že po polčasu je bil rezultat 3:0 v prid Bubke, premoč Brežičanov pa se je do konca le še stopnjevala. Končni rezultat je bil 8:0, med strelce pa so se vpisali Matevž Sodič (4x), Gregor Klemenčič (2x) in Boštjan Preskar (2x).

Drugi polfinalni boj, ki je potekal med Prleki iz Sv. Jurija ob Ščavnici (Avto Rajh – Videm) in Prekmurci iz Puconcev (OZKMN Puconci), je bil trd in čustveno nabit. Ekipi sta bili izredno izenačeni, željni napredovanja v finale. Tik pred odhodom na klop pred polčasom je Avto Rajh prišel v prednost z 1:0 po zadetku Alena Ploja.

V drugem polčasu je bilo še bolj napeto, sodnik Simon Grlec je imel veliko dela z ohlajanjem pregretih in zmage željnih glav. Tekma se je po zadetku Mitje Bokana (OZKMN Puconci) končala izenačeno z 1:1, o napredovanju v finale pa so odločali penali. Šest uspešno poslanih žog v mrežo je odločilo o zmagovalcu OZKMN Puconci.

 

Bubka bar (3:0) 8:0 Slifas

Strelci: Matevž Sodič (4x), Gregor Klemenčič (2x), Boštjan Preskar (2x)

 

Avto Rajh (1:0) (1:1) 5:6* OZKMN Puconci

Strelci za Avto Rajh: Alen Ploj

Strelec za Puconce: Mitja Bokan

 

Tekma za tretje mesto med Avto Rajh – Videm in Slifas

Vidno razočarani zaradi želje po igri v finalu in adrenalina polni Avto Rajh – Videm so šli na tekmi za 3. mesto na vse ali nič. Že ob polčasu je bil rezultat 0:5 v njihov prid, Slifas pa je svoj prvi zadetek dosegel šele v drugem polčasu. Končni rezultat je bil 3:9 v prid Videmčanov, ki se tako lahko pohvalijo s 3. mestom.

Slifas (0:5) 3:9 Avto Rajh – Videm

Strelci za Avto Rajh: Matej Breznik, Amar Jamaković, David Satler (2x), Niko Zamuda (2x), Alen Ploj (2x)

Strelec za Slifas: Niko Barbarič (3x)

 

Posavsko-prekmursko finale

Že na tekmi v skupinskem delu med Bubka bar in OZKMN Puconci je bilo z zmago Brežičanov z 3:0 jasno, da gre za močno ekipo. Obe ekipi sta bili sicer že na regijskih turnirjih izjemno motivirani in željni zmage, zato njuna uvrstitev v finale ni presenečala.

Tekma, ki jo je sodil Aleš Müller, se je začela mirno in zadržano. Že v prvem polčasu smo videli pet zadetkov. Povedla je Bubka z 2:0, a so ji Pucončani pridno sledili. Na klop sta ekipi odšli z delnim rezultatom 3:2 v prid Bubke. V drugem polčasu se je prednost povečala še za dva zadetka, s čimer so pokal v roke dobili Brežičani.

Finale-Bubka bar in OZKMN Puconci-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ 2

Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les (3:2) 5:2 OZKMN Puconci

Strelci za Bubko: Matevž Sodič (3x), Jan Nečemer, Jože Golobič

Strelec za Puconce: Damjan Gyergyek (2x)

 

Podelitev najboljšim  

Priznanja in pokal najboljšim so podelili lastnik podjetja Ekosen Aleš Babič, predsednik Slovenske malonogometne zveze Peter Pust in vodja Ekosen Open tekmovanja Viki Rep.

Najboljši strelec: Matevž Sodič (Bubka bar), 10 zadetkov

Najboljši igralec: Matevž Sodič (Bubka bar)

Matevž Sodič najboljši strelec najboljši igralec-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ

 

Najboljši vratar: Sandi Temlin (OZKMN Puconci)

Sandi Temlin najboljši vratar-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ 2

 

3. mesto: Avto Rajh – Videm

Gašper Gmajnar, Matej Breznik, Nejc Rober, Luka Kolar Robnik, Grega Hebar, David Satler, Alen Ploj, Amar Jamaković, Niko Zamuda

3. mesto-Avto Rajh Videm-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ

Nejc Brusar iz Avto Rajh Videm priznanje za 3. mesto-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ

 

2. mesto: OZKMN Puconci

Sandi Temlin, Damjan Gyergyek, Nino Berke, Mitja Bokan, Benjamin Kamenica, Nino Novak, Mitja Poredoš, Luka Kapunovič, Boštjan Bačič

OZKMN Puconci priznanje za 2. mesto-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ

OZKMN Puconci-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ

 

1. mesto: Bubka bar

Saša Miljanovič, Jože Golobič, Matevž Sodič, Marko Račič, Jan Nečemer, Boštjan Preskar, Gregor Klemenčič

Bubka bar-turnir Ekosen Open za naslov državnega prvaka v malem nogometu-SMZ