Hrvati na prijateljski tekmi pred Socca World Cup 2019 z 2:1 boljši od Slovenije

Štefan Horvat zaradi poškodbe odpovedal nastop na svetovnem prvenstvu

Ljubljana, 26. september 2019 – V torek se je slovenska malonogometna reprezentanca pod vodstvom Mirana Vovka na prijateljski tekmi v Zagrebu pomerila z reprezentanco Hrvaške. Domačini so bili z 2:1 boljši, za Slovenijo je zadel kapetan Boštjan Preskar, pri Hrvatih pa sta mrežo zatresla Dominik Zeko in Dino Škibola. Za reprezentanco je bila to druga pripravljalna tekma pred svetovnim malonogometnim prvenstvom Socca World Cup 2019, do odhoda na prvenstvo pa bo opravljen še en trening.

Po tekmi je strelec zadetka in kapetan Boštjan Preskar povedal, da ima mešane občutke: »Glede na to, da smo šele drugič odigrali tekmo v tej sestavi, je igra kar stekla. Na naslednjih treningih moramo več in še bolj delati na borbenosti, da bo zadostovalo za prvenstvo.«

Z odlično igro se je izkazal tudi reprezentant Grega Hebar, ki bo letos prvič zaigral za barve Slovenije: »Čeprav ne gre za reprezentanco profesionalcev, smo tu rekreativci, ki igramo s srcem in dušo«. Pripravljalno tekmo je opisal kot trdo, močno in dobro, bodo pa morali nogometaši miselno bolj preklopiti na nogomet na manjši površini.

Slovenija bo na Socca World Cup 2019 potovala z igralcem manj. Nastop na svetovnem prvenstvu je zaradi poškodbe odpovedal Štefan Horvat, ki se je lani zapisal v spomin z zadetkom v 39. minuti za 4:3 proti Omanu za napredovanje Slovenije v osmino finala.

Štefan Horvat je zaradi poškodbe odpovedal nastop na svetovnem malonogometnem prvenstvu

Za Slovenijo so zaigrali: Mark Kralj, Anže Škrjanec, Urban Bajc, Boštjan Preskar, Neven Grah, Mario Skuhala, Grega Hebar, Aleks Malivojević, Danijel Mitrović, Davor Mitrović in Blaž Begovič. Jure Kandare in Andraž Šepic sta zaradi poškodbe tekmo spremljala s klopi.

Za Hrvaško so zaigrali: Ernest Malarić, Vedran Vrhovec, Marko Pavlović, Petar Ježić, Dino Škibola, Ilija Radovac, Dominik Zeko, Luka Modrić, Karlo Pagadur, Filip Vojnović in Valentino Kolić.