[INTERVJU] Transpak Ključarovci: Ne gremo na tekmo, da bi samo igrali, temveč da zmagamo

V Ključarovcih nas danes čaka četrtfinalna tekma med Transpak Ključarovci in Gorenjci NK Smola. Pred samim začetkom nadaljevanja tekmovanja 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA se dobim s predstavniki Ključarovcev, trenerjem Mirkom Rožmanom, ki svoje znanje z veseljem prenaša na igralce, z njegovim sinom, Markom Rožmanom, ki vodi ekipo ter ostalimi igralci. Pospremijo me do malonogometnega igrišča v Ključarovcih, ki ga dobro vzdržujejo in nadgrajujejo ter na katerem bodo danes gostili NK Smola.

Transpak Ključarovci so v skupini B zasedli 2. mesto in se uspešno prebili v četrtfinale tekmovanja. Kakšna so njihova pričakovanja od Lige ENA, kako so komentirali skupinske tekme s KMN Pečarovci in NK Kapela Ekosen ter kako se bodo pripravili na četrtfinalno tekmo z NK Smola pa v nadaljevanju.    

 

Koliko časa je že aktivna ekipa Transpak Ključarovci, od kdaj obstajate in kje ste trenutno prisotni?

Mirko Rožman: Kot klub obstajamo že od leta 2004. Igramo v Medobčinski ligi malega nogometa Križevci pri Ljutomeru. Lani smo bili tretji, predlani pa prvaki.

Marko Rožman: Igralci smo po večinoma isti, mogoče kdo odide, kdo se pridruži, drugače pa je ekipa ista.

DSC_6986

Trener Mirko Rožman svoje bogato nogometno znanje z veseljem prenaša na igralce.

 

Zakaj ste se v bistvu odločili, da boste igrali za 1. slovensko malonogometno ligo na travi Ligo ENA?

Fantje: Nekaj novega smo želeli poskusiti na državni ravni.

Mirko Rožman: Tile fantje so bili z menoj že trikrat državni prvaki. Enkrat z osnovno šolo pa dvakrat ko so igrali U 10 v Veržeju. Drugače pa smo zelo zadovoljni, da se je tak projekt začel tudi v Sloveniji. Po drugih državah imajo takšne lige že vrsto let. Saj mogoče bi to na državni ravni že kdaj funkcioniralo v preteklosti, samo se je videlo, da so imeli določeni ljudje svoje interese v nogometu in ni potekalo tako, kot bi moralo.

 

Kakšna pričakovanja ste imeli pred samim tekmovanjem v Ligi ENA? Ste si predstavljali, da boste napredovali iz skupinskega dela v četrtfinale?

Mirko Rožman: Ja, pričakovali smo prvo mesto [smeh].

 

Torej lahko vprašam, če se že vidite v finalu? [smeh]

Mirko Rožman: Stoodstotno ja. Mi ne gremo nikoli na tekmo, da bi samo igrali. Mi gremo na tekmo, da zmagamo. To je naše pravilo že od malih nog, že ko so bili fantje stari sedem let, smo se naučili, da gremo na zmago.

DSC_6992

Transpak Ključarovci gredo na tekme s ciljem zmage.

Če spregovorimo še nekaj o skupinskih tekmah. Igrali ste v skupini B, v kateri ste imeli za nasprotnika ekipo NK Kapela Ekosen ter KMN Pečarovci. S Pečarovci ste prvo tekmo zmagali s 4:1, drugo pa izgubili s 5:3 pa me zanima, kakšen nasprotnik so bili Pečarovci?

Mirko Rožman: Dober in korekten nasprotnik.

Fantje: V gosteh smo se kar namučili, ker nismo bili kompletni, nekaj naših igralcev je manjkalo.  

 

Z ekipo NK Kapela Ekosen ste odigrali samo eno tekmo in zmagali z 2:0. Pustimo sedaj drugo tekmo, ko je morala poseči Disciplinska komisija SMZ, zanima me, kako vidite Kapelčane kot konkurente?

Fantje: Tekma s Kapelo je dobro, smo jo dobro odigrali. So bili pa Kapela za nas močnejši nasprotnik kot Pečarovci. V bistvu način igranja od Kapele tudi poznamo, imajo par dobrih posameznikov in vemo, kako z njimi.

Mirko Rožman: Druga tekma je bila pa tako ali tako en velik nesporazum.

Marko Rožman: Upam, da bomo še enkrat igrali z njimi [smeh].

DSC_6989

Marko Rožman upa na dober rezultat na današnji tekmi z NK Smola.

 

Vaš nasprotnik v četrtfinalu so Gorenjci NK Smola. Kakšen je vaš cilj?  

Mirko Rožman: Mi se zanašamo nase, nobenega nasprotnika ne podcenjujemo, gremo na tekmo igrat nogomet, ne pa da bi nekoga podcenjevali.

Marko Rožman: Sicer pa doma pričakujemo čim večjo zmago [smeh], ker bomo na povratni tekmi bolj oslabljeni. Doma je treba narediti prednost.

 

Boste kaj strateški na četrtfinalni tekmi oz. boste kaj stavili na kakšnega posebnega igralca?

Fantje: Če so kakšne stavnice, potem bomo [smeh]. Ni važno, kdo da zadetek, važno je, da zmagamo.

Mirko Rožman: Če hočeš ustvariti rezultat, mora biti vpeta celotna ekipa. Če računaš samo na enega posameznika, to ne gre. Tudi jaz sem nekdaj nogomet igral in delim rade volje svoje znanje na mlade fante.

Kristian Vrbnjak_Ključarovci

Če hočeš ustvariti rezultat, mora biti vpeta celotna ekipa. Če računaš samo na enega posameznika, to ne gre.

Se vam zdi, da boste imeli prednost na domačem terenu, ker kot vemo, v Pomurju privabite na tekme malega nogometa lepo število ljudi?

Fantje: Podpora bo, to definitivno. Pri nas na tekme hodi tudi okoli 200, 300 igralcev. Imamo pa igrišče definitivno najlepše tukaj.

 

Nazadnje da vas povprašam še nadaljevanju Lige ENA. Že kaj razmišljate o drugi sezoni?

Mirko Rožman: Če ne bomo izpadli iz izbora, potem se vidimo ja [smeh].

 

Kdo vam vse pomaga, da kot društvo in klub obstajate in na kakšen način?

Fantje: Na tem mestu se moramo zahvaliti našemu sponzorju Transpak, podjetju, ki nas podpira na naši poti ter samemu klubu Ključarovci oz. društvu, ki pa je zaslužno za večino stvari. Še enkrat najlepša hvala.

 

Intervju sem opravila Simona Truden.