Kaj Slovensko malonogometno zvezo čaka v letu 2020?

Ljubljana, 8. januar 2020 – Začetek spomladanskih delov Lige ENA in Lige Kodeljevo, redna letna skupščina, svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup, Socca liga prvakov in letno srečanje članic ISF so projekti, katerim bo Slovenska malonogometna zveza v letošnjem letu posvetila največjo pozornost.

 

Redna letna skupščina in izvolitev novega vodstva zveze

Konec februarja oz. v začetku marca bo Slovenska malonogometna zveza svoje člane in ljubitelje povabila na redno letno skupščino, na kateri bodo poleg pregleda preteklega poslovanja in načrtov za prihodnje izvolili še novo vodstvo in organe zveze.

Na letošnji skupščini bo izvoljeno novo vodstvo Slovenske malonogometne zveze.

 

Letno srečanje članic International Socca Federation (ISF)

Spomladi bo v Birminghamu v Veliki Britaniji potekalo srečanje članic ISF, katere ustanovna članica je tudi Slovenija. Na srečanju bo ekskluzivno predstavljena lokacija letošnjega svetovnega prvenstva. Spomnimo, Slovenija se je na lanskem svetovnem prvenstvu na Kreti uvrstila med 16 najboljših svetovnih reprezentanc in tako napredovala na zelo dobro 12. mesto ISF svetovne jakostne lestvice.

Lokacija letošnjega svetovnega prvenstva bo razkrita na srečanju držav članic ISF.

 

Nadaljevanje Lige Kodeljevo

Spomladi bo pestro tudi na Kodeljevem. Devet malonogometnih ekip bo nadaljevalo s 4. sezono ljubljanske malonogometne lige na umetni travi – Lige Kodeljevo. Prvo mesto si po jesenskem delu z 22. točkami delita ekipi Aleja Finance in Silvija Trade, nato pa s 15. točkami sledita ekipi Odtoki 2.0 in Žito Podravka. Najboljša strelca jesenskega dela sta s 17 zadetki Janez Mrak (ŠD Strmec) in Armin Muminović (G. P. Keras). Mali nogomet na Kodeljevem lahko spremljate vsak ponedeljek od 17. ure dalje z začetkom v sredini aprila.

Aleja Finance in Silvija Trade po jesenskem delu na vrhu lestvice.

 

Nadaljevanje Lige ENA

V četrtfinalu 4. sezone slovenske malonogometne lige ENA se bodo pomerile ekipe ŠD Teksas bar Videm, KMN Pečarovci, NK Kapela Ekosen IR paneli, ŠD Arko Ključarovci, NK Begne, Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les, NK Smola in ŠD Trnava. Branilci naslova ŠD Arko Ključarovci bodo letos imeli hudo konkurenco zelo kakovostnih ekip, če bodo  hoteli ubraniti lanskoletni naslov najboljše malonogometne ekipe v državi. Vendar pa je pot do finala za vse ekipe še dolga. Spomladanski del se bo pričel predvidoma sredi aprila, finale pa naj bi potekalo v petek, 29. maja 2020.

Osem malonogometnih ekip nadaljuje z boji za slovenskega prvaka sredi aprila 2020.

 

Svetovno prvenstvo 2020 (Socca World Cup)

Na srečanju držav članic ISF spomladi v Birminghamu bo predstavljena lokacija letošnjega svetovnega malonogometnega prvenstva Socca World Cup. Cilj Slovenske malonogometne reprezentance je sodelovati na prvenstvu in še izboljšati lansko uvrstitev, bo pa slovenska udeležba potrjena šele po razkritju lokacije. Kot eno od možnih lokacij se omenja Mehika.

Cilj Slovenske malonogometne reprezentance je sodelovati na prvenstvu in še izboljšati lansko uvrstitev, bo pa slovenska udeležba potrjena šele po razkritju lokacije.

 

Socca liga prvakov 2020 (Socca Champions League) 

Po lanskoletni Socca ligi prvakov, ki je potekala v Mariboru in na kateri so z vsemi ekipami pometli aktualni prvaki Lige ENA ŠD Arko Ključarovci, se najverjetneje letošnja liga seli v Španijo. V Slovenski malonogometni zvezi bodo pozvali slovenske ekipe k udeležbi na prvenstvu.

Lani so Socca ligo prvakov dobili ŠD Arko Ključarovci. Jo bodo tudi letos?