Moravske Toplice novi državni prvak

V petek se je v Športno rekreacijskem centru na Krajni zaključila sezona v 1. slovenski ligi malega nogometa na travi – Liga ENA 2023/24. ????????
Turnir najboljših štirih ekip (Final 4) je postregel z zanimivimi malonogometnimi dvoboji na zelo dobro pripravljenem igrišču.
V prvem polfinalnem dvoboju je ekipa Moravskih Toplic nekoliko presenetljivo visoko premagala KMN Maribor s 5:2, v drugem polfinalu pa je ekipa Bubka Bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les premagala ekipo GAS BAR ŠD Lik s 3:1.
Kdo bo zasedel končno 3.mesto, so odločali kazenski streli v hokejskem smislu (igralec poskuša v 10.sekundah zadeti gol z napadom s sredine igrišča proti golu). Uspešnejši so bili izvajalci GAS BAR ŠD Lik, ki so zadeli 2 x., igralci KMN Maribor niso uspeli premagati nasprotnega vratarja niti enkrat.
V velikem finalu, ki je ponudilo razburljivo končnico, so po vodstvu Moravskih Toplic z 2:0 in s 3:2 igralci Bubka Bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les uspeli izenačiti pred koncem rednega dela. Odločali so kazenski streli, kjer pa so igralci Moravskih Toplic pokazali več spretnosti in znanja (spremljala jih je tudi sreča, saj so nasprotniki v 2 strelih zadeli okvir gola) ter prvič osvojili naslov državnih prvakov!
Sledila je podelitev nagrad najboljšim. Predsednik SMZ Peter Pust se je najprej zahvalil domačinom za odlično organizacijo turnirja ter sodnikom Aleš Müller, Slavko Nemet in Andrej Tratnjek za brezhibno deljenje pravice na turnirju in skozi celotno sezono.
Matevž Sodič (Bubka Bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les) je prejel stekleno plaketo za najboljšega strelca letošnje sezone (16 zadetkov). ⚽
Na koncu so spominske krožnike za osvojeno 4., 3. in 2. mesto prejele ekipe KMN Maribor, GAS BAR ŠD Lik in Bubka Bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les) ter velik pokal za naslov državnih prvakov ekipa Moravskih Toplic. ????????????
Ko je kapetan zmagovalcev Denis Žila Žilavec dvignil pokal je sledil ognjemet in slavje zmagovalcev!
Vsi rezultati in podrobnosti letošnje Lige ENA so dosegljivi pod menijem Liga ENA.