Na povratni prijateljski tekmi pred svetovnim prvenstvom Socca Cup Hrvaška boljša s 4:1

Ljubljana, 12. september 2018 – Včeraj je v Krčevinah pri Strmecu, nedaleč proč od Zagreba, potekala povratna prijateljska pripravljalna tekma med malonogometnima reprezentancema Slovenije in Hrvaške pred svetovnim prvenstvom Socca Cup. Na domačem terenu so bili s 4:1 boljši Hrvati. Strelec zadetka za Slovenijo je bil Igor Petković, pri Hrvatih pa je dvakrat uspešno zadel Karlo Stojić ter enkrat Mario Skorin in Marko Švagelj. 

Strelec zadetka Igor Petković je dejal, da so tekmo začeli rahlo prestrašeno: »Nasprotniki so imeli veliko posesti in so nas stisnili pred naša vrata. Ustvarili so si nekaj priložnosti, iz katerih so uspeli enkrat zadeti.« To se je zgodilo v 18. minuti, ko je Karlo Stojić uspešno premagal slovenska vrata. Zadetek slovenske reprezentance ni potrl, temveč jih je motiviral, da so še boljše zaigrali. »Ko smo mi zaigrali bolj pogumno in nekoliko višje, smo prav tako prišli do nekaj lepih priložnosti. Iz ene smo potem po hitro odvzeti žogi na nasprotnikovi polovici in lepi podaji Maria Skuhale uspeli zadeti,« je prvi polčas komentiral Petković, ki je sicer zadel v 2. minuti sodnikovega podaljška.

Varovanci selektorja Mirana Vovka in glavnega trenerja Romana Gruškovnjaka so se na igrišče v drugem polčasu vrnili motivirani, vendar so bili že takoj v 24. minuti premagani, ko je žogo v slovenska vrata poslal Mario Skorin. Igor Petković je dodal: »V začetku drugega polčasa smo se malo izgubili in ravno v tem času so nas nasprotniki dvakrat kaznovali.« Po zadetku Karla Stojića v 33. minuti je bila razlika že 3:1, nakar so jo proti koncu tekme v 36. minuti z zadetkom Marka Švagelja uspeli samo še povišati na 4:1.

»Nedvomno so Hrvati zelo močna in uigrana reprezentanca, verjamem pa tudi, da se bomo do prvenstva še bolj zbrali in kar se da dobro zastopali Slovenijo,« je še dodal strelec edinega zadetka za Slovenijo Igor Petković.

Za slovensko reprezentanco so nastopili Boštjan Preskar, Boštjan Gaberšček, Neveh Grah, Andraž Šepic, Jure Dolar, Jaka Črtalič, Matic Bertoncelj, Štefan Horvat, Mario Skuhala, Niki Slana, Jure Kandare, Erik Škodnik, Matej Tomšič in Niko Drevenšek. Slednja dva sta bil vpoklicana kot rezervi zaradi odsotnosti vratarja Klemna Slane in igralca Roka Grašiča.