Slovenska malonogometna reprezentanca 2022_foto Aleš Cipot

Na prvi pripravljalni tekmi slovenska reprezentanca doživela poraz

Ljubljana, 13. april 2022 – V Vidoncih na Goričkem je včeraj potekala prijateljska tekma med slovensko malonogometno reprezentanco in selekcijo Prekmurja. Za reprezentanco pod vodstvom selektorja Danijela Mitrovića je bila to prva tekma, ki pa je potekala v sklopu priprav na svetovno prvenstvo Socca World Cup 2022. Selekcija Prekmurja, ki je močno uigrana, je reprezentanco ugnala z 2:6, med strelce pa so se vpisali Matevž Sodič (SLO), Marko Račič (SLO), Daniel Grebenar (Prekmurje, 4x), Tine Celec (Prekmurje) in Mitja Botjak (Prekmurje). Pravico na igrišču sta delila Simon Grlec in Aleš Müller.  

Reprezentanca, ki je prvič na tekmi zaigrala skupaj, je bila rahlo neuigrana in neusklajena. Na drugi strani so se uigrani Prekmurci odlično izkazali in izkoristili pomanjkljivosti reprezentance. Kljub temu so igralci pod taktirko selektorja Mitrovića in trenerja Bajca na koncu iz dveh lepih akcij zadeli za končnih 2:6.

Igralci s končnim izidom niso bili zadovoljni. »Videlo se je, da fantje iz selekcije Prekmurja igrajo že dlje časa skupaj in se poznajo v dušo, kar pa nam definitivno manjka. Kar smo prikazali na terenu, ni realna slika, saj smo z nekaterimi reprezentanti zaigrali skupaj prvič. Je pa res, da nismo bili dovolj agresivni v igri in odločnejši pri strelih z razdalje. Vem, da bomo z nadaljnjimi treningi to izboljšali. Cilj nam je, da se kot ekipa ujamemo tako na terenu kot izven njega ter borimo za grb Slovenije,« je po tekmi dejal kapetan Boštjan Preskar.

Boštjan Preskar_kapetan_foto Aleš Cipot

Kapetan Preskar je po tekmi dejal, da prikaz igre reprezentance ni bila realna slika.

 

Selektor Danijel Mitrović kljub prvem porazu nadaljuje vodenje v pozitivnem duhu: »Tekma se sicer rezultatsko ni zaključila po naših željah, sem pa videl veliko svetlih točk v naši igri, v kateri smo praktično imeli večjo posest žoge skozi celotno srečanje. Nasprotniki so bili dobro organizirani v obrambi in niso pustili veliko prostora za razvoj igre v napadu. Po drugi strani pa smo mi dobili kar nekaj zadetkov prelahko in po lastnih napakah. Glede na to, da je to naša prva pripravljalna tekma, mislim, da bomo z nekaj popravki pripravili ekipo na želeno raven. Mislim, da lahko z igralci, ki jih imamo na voljo, naredimo zelo močno ekipo. Veliko dobrega nas še čaka skupaj.«

Danijel Mitrović_selektor_foto_Aleš Cipot

Selektor Mitrović pravi, da je kljub porazu videl svetle točke v igri in je prepričan, da bo sestavil močno ekipo za svetovno prvenstvo.

 

Tekmo si je ogledal tudi generalni sekretar Slovenske malonogometne zveze Simon Detellbach, ki razmišlja podobno kot selektor in kapetan: »Rezultat ni realen pokazatelj, kar se je dogajalo na igrišču. Vendar štejejo goli. Igralci selekcije Prekmurja se dosti bolje poznajo in to je bilo ključnega pomena na včerajšnji tekmi. Nekateri fantje iz reprezentance so se prvič videli med sabo. Potrebno bo uigravanje na skupnih treningih. Glede na to, da je bilo svetovno prvenstvo prestavljeno na jesenski termin, ima strokovni štab dovolj časa, da uigra ekipo. Na koncu bi se zahvalil ŠD Vidonci za gostoljubje in številnim Goričancem, ki so si ogledali ta zanimiv dvoboj«.

Generalni sekretar SMZ Simon Detellbach pravi, da je s prestavljenim svetovnim prvenstvom na konec poleti oz. v začetek jeseni še dovolj časa, da strokovni štab uigra ekipo.

 

Svetovno prvenstvo Socca World Cup 2022 bi moralo potekati junija v mehiškem Cancunu, vendar so iz International Socca Federation sporočili, da bo prvenstvo prestavljeno na konec poletja ali začetek jeseni nekam v Evropo. Termin in lokacija bosta znana v prihodnjih tednih. Slovenska malonogometna zveza se ne glede na premik termina pospešeno pripravlja na udeležbo na prvenstvu, volje in motivacije pa fantom včerajšnji poraz v Vidoncih ni vzel.

 

FOTOGALERIJA