Na reprezentančnem treningu za kapetana izbran Boštjan Preskar iz Brežic

Ljubljana, 22. avgust 2018 – Včeraj je v Šmartnem pri Ljubljani potekal reprezentančni trening, na katerem je bil za kapetana slovenske malonogometne reprezentance, ki se bo udeležila svetovnega prvenstva Socca Cup v Lizboni od 23. do 30. septembra, izbran Boštjan Preskar iz Brežic. Na treningu sta selektor Miran Vovk in glavni trener Roman Gruškovnjak reprezentante začela temeljiteje pripravljati na svetovno prvenstvo. Slovenska reprezentanca se bo pred samim prvenstvom pomerila s hrvaško reprezentanco, in sicer na dveh prijateljskih tekmah. Predvidoma bo prva tekma odigrana v Sloveniji v torek, 4. septembra, druga pa na Hrvaškem v torek, 11. septembra.

Selektor in glavni trener sta sedaj, ko sta izbrala 15 reprezentantov in 5 rezerv, začela s poglobljenimi pripravami na svetovno prvenstvo, namen treningov pa je tudi, da se igralci med seboj bolj spoznajo in odpotujejo na Portugalsko kot uigrana ekipa, ki diha za isti cilj. Predsednik Slovenske malonogometne zveze (SMZ) Peter Pust je na treningu poudaril pomen ekipnega duha in dejal, da samo ekipa lahko naredi uspeh.

Selektor Miran Vovk je dejal, da reprezentante čakata dve prijateljski tekmi s hrvaško reprezentanco in pa še predvidoma dva treninga. »Imamo visoke cilje. Kot prvo in najvažnejše pa je, da se bomo predstavili v pravi luči in da bomo predstavili svojo državo tako, kot je treba, predvsem na področju fair-playa in obnašanja, so pa tudi rezultatski cilji dokaj visoki. Prvi cilj je preboj iz skupine, sem pa prepričan, da bomo z dobrim delom in pravo ekipo, ki se že kaže, to tudi dosegli,« je poudaril selektor Miran Vovk.

Dodal je, da je bil na treningu za kapetana izbran Boštjan Preskar, kateremu pa želi, da bi uspešno z njegovo in trenerjevo pomočjo vodil mlado a zagnano slovensko reprezentanco.

Kapetan Boštjan Preskar iz Pišec pri Brežicah igra nogomet že od malih nog. Njegova pot se je začela pred 25. leti z včlanitvijo v domači klub NK Svoboda – Brežice. Tam je igral vse do mladincev, nato pa je prestopil med člane, s katerimi je igral v 3. slovenski nogometni ligi. V sezoni 2001/2002 je prestopil v NK Krško, kjer je sedem sezon igral v 2. slovenski nogometni ligi. Sedaj pa že 10 let igra nogomet na Hrvaškem. Med vsem tem časom je za različne ekipe igral mali nogomet, v malonogometnih tekmovanjih pa se je že preizkusil tudi na mednarodnih tleh. Boštjan Preskar igra tudi v 1. slovenski malonogometni ligi na travi – Ligi ENA, in sicer za ekipo Bubka bar Gofar Brežice. Fizično pripravljenemu, zrelemu in discipliniranemu igralcu Preskarju je bil s strani Slovenske malonogometne zveze zaupan kapetanski trak, s katerim bo na svetovnem prvenstvu s pomočjo selektorja Vovka in trenerja Gruškovnjaka poskušal ekipo popeljati do zastavljenih ciljev.

Kapetan slovenske malonogometne reprezentance, ki se bo udeležila svetovnega prvenstva Socca Cup na Portugalskem, je postal Boštjan Preskar.