neymarjev_nogometni_turnir

Neymarjev nogometni turnir prihaja v Slovenijo

Brazilski in Barcelonin as Neymar da Silva Santos Júnior ali na kratko Neymar Jr ima rad hiter in dinamičen nogomet, vedno pa se je poigraval tudi z idejo o svojem, malce drugačnem turnirju. V projektu Neymar Jr’s Five je združil oboje.

Gre za igro pet na pet, vsaj na začetku, resnična posebnost globalnega turnirja pa je to, da ekipa, ki prejme gol, takoj izgubi tudi enega igralca. Igre je konec, ko ena ekipa ostane brez igralcev ali pa je preteklo 10 minut. Zmaga seveda tisti z več goli v mreži nasprotnika.

Projekt bo do junija, ko bo finale v Braziliji, obiskal več kot 35 držav po vsem svetu. V Sloveniji bodo štirje kvalifikacijski turnirji in državni finale. Ekipe morajo biti sestavljene iz nogometašev ali nogometašic starih od 16 do 25 let.

“To je zabavna, hitra in tehnična igra. To je nogomet, kakršnega sem jaz vedno rad igral, tokrat pa ga igramo s posebno začimbo: ekipa izgubi enega igralca vsakič, ko dobi gol. Izgubiš, ko ostaneš brez igralcev na polju, ali pa preteče deset minut in si dal manj golov, kot nasprotnik. Zdi se mi, da bo to še bolj zabavno. Vedno sem si želel prirediti svoj lasten turnir in najboljše nato povabiti na finale v moj domači kraj,” je o turnirju povedal brazilski napadalec.

Prvi slovenski kvalifikacijski turnir bo 17. 4. v Kopru, nato 24. 4. v Mariboru, 15. 5. v Kranju in 22. 5. v Ljubljani. Slovenski finale bo 29. maja v Mariboru, najboljša ekipa pa bo junija odpotovala na finale v Brazilijo.

Prijave ekip se že zbirajo in bodo možne do zapolnitve vseh prostih mest za posamezne kvalifikacijske turnirje.