Ob zaključku jesenskega dela lig na sproščenem druženju

Vse informacije o nadaljevanju Lige ENA bodo znane do 15. januarja 2017

Na petkov večer 18. 11. je v prijetnem ambientu Gostilne Mrežar v Ljubljani potekalo srečanje vodstva Slovenske malonogometne zveze s predstavniki članic SMZ in tistimi, ki so zainteresirani za včlanitev, predstavniki Lige ENA, Lige Kodeljevo, sodniki ter drugimi funkcionarji. Tema srečanja je bila predstavitev do sedaj opravljenega dela SMZ ter načrti za prihodnje leto. Predstavniki lig oz. zvez članic SMZ so prejeli spominske žoge, ki jih je posebej za zvezo oblikovalo podjetje Fida. Predstavniki Lige ENA in sodniki pa so prejeli spominske majice zveze.

Predsednik SMZ Peter Pust je izrazil zadovoljstvo, saj je SMZ v tem letu naredila veliko – od državnega prvenstva, ki je bilo julija na Vrhniki, do zagona ljubljanske lige Kodeljevo in 1. slovenske malonogometne lige na travi – Lige ENA. »Prvi cilj, ki smo si ga postavili ob začetku delovanja Slovenske malonogometne zveze, je bil postati največji predstavnik malonogometnih ekip in igralcev v Sloveniji. To nam je uspelo doseči v kratkem času,« je poudaril Pust.

Peter Pust
Podpredsednik SMZ Matjaž Stopar je na kratko spregovoril o mednarodnem povezovanju. Maja 2016 je SMZ uradno zaprosila za članstvo v Evropsko malonogometno zvezo, je pa tudi v pogovorih z vidnimi predstavniki. »Upamo in verjamemo, da bo prišel čas, ko bo Slovenska malonogometna zveza postala del Evropske malonogometne zveze in bo formirala reprezentanco za mednarodna tekmovanja,« je dodal Matjaž Stopar.

Matjaž Stopar

Blagajnik SMZ Zdenko Truden je na kratko predstavil potek zgodovinske lige, Lige ENA ter spregovoril o spomladanskem delu, v katerem bo Slovenija dobila državnega prvaka. Termini tekem, ki jih bo delegirala SMZ, bodo znani do 15. januarja 2017, prav tako vse nadaljnje informacije v zvezi s potekom lige.

Zdenko Truden

Član Disciplinske komisije Brane Kerčmar, ki je imel s strani SMZ pod okriljem potek lige Kodeljevo, je predstavil poročilo po jesenskem delu in pripomnil, da je navdušenje za igranje zelo naraslo. Prav tako bodo termini tekem lige Kodeljevo znani najkasneje do 15. januarja 2017.

Brane Kerčmar

Prisotnim na sestanku so bili predstavljeni še načrti za leta 2017–2019, SMZ bo vztrajno širila lige na področju Slovenije ter k članstvu pridobila še več članov. Ker je kar nekaj ekip takšnih, ki igrajo lige na asfaltu, bo organiziran tudi turnir na asfaltu. Velika želja za prihodnost pa je vključitev v Evropsko malonogometno zvezo (EMF), saj bi se potem lahko udeleževali mednarodnih tekmovanj ter sestavili reprezentanco.

Večer se je nadaljeval v prijetnem druženju in sproščenem pogovoru. tako kot se za ljubitelje malega nogometa tudi spodobi. 🙂

FOTOGALERIJA

dsc_3824-kopija dsc_3836 dsc_3862 dsc_3866 dsc_3868 dsc_3871 dsc_3876