Prijateljska malonogometna tekma med Slovenijo in Hrvaško z neodločenim izidom z 2:2

FOTOGALERIJA (vir: Aleš Cipot) 

Ljubljana, 6. september 2018 – V torek, 4. septembra, je v organizaciji ŠD Vidonci in Slovenske malonogometne zveze v Vidoncih na igrišču z umetno travo pred 200 gledalci potekala prva pripravljalna prijateljska tekma Slovenije in Hrvaške pred svetovnim prvenstvom Socca Cup, ki bo potekalo od 23. do 29. septembra v Lizboni. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 2:2, na koncu pa so po izvajanju kazenskih strelov z 2:4 slavili Hrvati. Za Slovenijo je prvič nasprotnikovo mrežo zadel Mario Skuhala, drugič pa Rok Grašič. Pri Hrvatih sta bila uspešna Marko Pavlović in Mario Skorin. Tekmo sta sodila izkušena sodnika Andrej Tratnjek in Aleš Muller, slednji bo sodil tekme tudi na samem svetovnem prvenstvu v Lizboni. Nogometaše je pred samo tekmo pozdravila tudi županja Občine Grad Cvetka Ficko.

Tekmo sta obe ekipi začeli dokaj izenačeno, obe reprezentanci sta namreč na uradnih tekmah zaigrali prvič, kar se je poznalo tudi pri začetni tremi na obeh straneh. V nadaljevanju so varovanci selektorja Mirana Vovka in glavnega trenerja Romana Gruškovnjaka zaigrali boljše in zadeli za 1:0. Hrvatje so nato po dolgem preigravanju slovenske obrambe izid izenačili, do konca pa sta obe reprezentanci zatresli mrežo še po enkrat za končnih 2:2. Na koncu so sledili kazenski streli, ki pa se bodo na svetovnem prvenstvu Socca Cup izvajali po hokejskem principu. Igralec mora od sredine igrišča napadati proti nasprotnemu vratarju in zadeti, za to pa ima na voljo deset sekund.

Reprezentante je pozdravila tudi županja Občine Grad Cvetka Ficko. Foto: Aleš Cipot/fotolens.si.

Kapetan slovenske reprezentance Boštjan Preskar je po tekmi povedal: »Glede na to, da je to naša prva pripravljalna tekma pred svetovnim prvenstvom, smo tekmo začeli kar dobro oz. tako, kot smo se dogovorili. Takoj smo dali zadetek za 1:0, s čvrsto obrambo smo nadaljevali, stekel je tudi protinapad. Kasneje pa smo se malo zaprli in prejeli zadetek za izenačenje. Rezultat smo kmalu obrnili v našo korist, vendar so isto potem dosegli tudi Hrvatje.« Za svetovno prvenstvo pa Preskar pričakuje, da bodo igralci dali vse od sebe, se predstavili v dobri luči in ponosno igrali za Slovenijo.

Z uspešno izvedeno tekmo in organizacijo dogodka so bili v Slovenski malonogometni zvezi zadovoljni. Predsednik SMZ Peter Pust je pohvalil ŠD Vidonci za topel sprejem in dobro organizacijo, saj so reprezentantom ponudili možnost zaigrati na kakovostni umetni travi. Na umetni travi bodo namreč odigrane tudi vse tekme svetovnega prvenstva. Generalni sekretar Simon Detellbach, ki je bil s strani SMZ močno vpet v samo organizacijo dogodka, pa je bil prav tako zadovoljen: »Igralci so pred 200 glavo množico in na kakovostni podlagi dobili občutek, kako bo za svojo državo igrati na samem svetovnem prvenstvu. Sedaj nas v torek, 11. septembra 2018, čaka še povratna prijateljska tekma, točna lokacija pa bo znana v prihodnjih dneh.« 

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si.

Za slovensko reprezentanco so nastopili Boštjan Preskar, Klemen Slana, Boštjan Gaberšček, Neveh Grah, Rok Grašič, Andraž Šepic, Jure Dolar, Jaka Črtalič, Matic Bertoncelj, Štefan Horvat, Mario Skuhala, Niki Slana, Jure Kandare, Matej Tomšič in Niko Drevenšek. Slednja dva sta bil vpoklicana kot rezerve zaradi poškodbe vratarja Erika Škodnika in manjkajočega Igorja Petkovića. 

foto: Aleš Cipot