Selektor Miran Vovk pred jutrišnjo tekmo proti Pakistanu: Treba se je pripraviti dvestoodstotno

Kreta, 13. oktober 2019 – Slovenska malonogometna reprezentanca bo jutri ob 13. uri (ob 14. uri po grškem času) odigrala prvo tekmo v skupini na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019. Na Kreto je prispela v petek, v teh dveh dneh pa so imeli varovanci selektorja Mirana Vovka dva treninga in eno prijateljsko tekmo proti Čilu, ki se je končala izenačeno s 3:3. Po zadnjem treningu pred jutrišnjo tekmo proti Pakistanu smo se pogovarjali s selektorjem Miranom Vovkom, ki optimistično zre v tekme skupine.

Še najboljši trening, ki ga je imela Slovenija do sedaj, je bila prijateljska tekma z reprezentanco Čila. »Ta tekma je bila prava odločitev, saj smo se predvsem prilagodili na igrišče in nasprotnika. V stresnih situacijah med samo tekmo smo se še bolj spoznali in videli, kje so naše prednosti in katere naše pomanjkljivosti moramo do odpraviti,« je tekmo komentiral selektor Miran Vovk.

Nasprotnika iz skupine H Madžarska in aktualni svetovni prvaki Nemci so prvo tekmo odigrali že včeraj, kar je Sloveniji dalo nekaj prednosti pri preučevanju njune igre. Nemčija neke prave igre včeraj ni pokazala, medtem ko so se pričakovano dobro odrezali Madžari. »Tekma med Madžarsko in Nemčijo je bila za nas presenečenje, predvsem madžarska moč, ki so jo napovedovali, je prišla do izraza. Tekmovanje je vsako leto na višji ravni in težko se je zadržati na vrhu. Težko bi rekel, ali imajo Nemci letos slabšo reprezentanco ali pa se včeraj niso mogli izraziti, vendar so se že na lanskoletnem prvenstvu po domače povedano proti nam v osmini finala kar malo prešvercali,« je dejal Vovk, ki pa ga je glede na lansko leto presenetila tudi igra Pakistana.

»Na Pakistan se je treba pripraviti dvestoodstotno. Lani je bil Pakistan eksotična reprezentanca, ki so jo vsi premagovali po s petimi zadetki razlike. Včeraj so se pokazali v zelo dobri luči z dvema zelo kakovostnima napadalcema, tako da moramo tekmo jemati resno,« je o Pakistanu spregovoril selektor, ki je prepričan, da bodo njegovi varovanci jutri zmogli in si malo zmanjšali breme. Iz skupine namreč napredujeta samo dve reprezentanci, kar pomeni, da za napredovanje Slovenija ne bi smela izgubiti dvakrat, zato je pritisk še toliko večji.

Glede na Vovkovo izjavo s prejšnjega tedna, da je z vidika vodenja to dobra reprezentanca, saj v njej ni zvezdnikov, pa selektor odgovarja: »Mogoče sem si zavrtel film nazaj pa se spomnil naše reprezentančne blamaže v zadevi Katanec Zahović. V drugih reprezentancah na višji ravni se take stvari pojavljajo, saj želijo določeni posamezniki stopiti v ospredje in potem porušijo ekipni duh, ki pa je pri nas res zelo dober. Ponosen sem na vse fante ter delegacijo, ki se ukvarja z nami. Če bomo tako dihali še naprej, bom tudi kljub slabšemu rezultatu zadovoljen.«