Slovenija ostaja med 16 najboljšimi reprezentancami na svetu

Kreta, 20. oktober 2019 – Tako kot na lanskem svetovnem malonogometnem prvenstvu se je morala tudi letos slovenska reprezentanca od tekmovanja posloviti v osmini finala. Na včerajšnji tekmi proti Franciji je nesrečno izgubila po kazenskih strelih in tako Francoze poslala v četrtfinale. Razočaranje na slovenski klopi je bilo vidno, saj so bile ambicije višje, kljub temu pa Slovenci ostajajo med 16 najboljšimi malonogometnimi reprezentancami na svetu. Ne gre tudi zanemariti dejstva, da so se v osmino finala uvrstili iz skupine smrti, kjer so bili vse prej kot favoriti. Izločili so dve vrhunski reprezentanci, Nemčijo in Romunijo, včeraj pa jim je po besedah selektorja Mirana Vovka zmanjkalo nekaj koncentracije.

Francozi so se na Slovence dobro pripravili. Slovenija je začela odločno in pokazala svojo moč, vendar smo bili do konca prvega polčasa priča zgolj otipavanju moči, saj nobena reprezentanca ni želela tvegati. Ob koncu prvega polčasa je bil rezultat 0:0. V drugi polčas je Slovenija vstopila z željo po čim prejšnjem zadetku, v tej želji pa je v 25. minuti Grega Hebar po prekršku prejel rumeni karton in moral na klop za dve minuti. Francozi so igralca manj dobro izkoristili in v 26. minuti poskrbeli za vodstvo z 1:0 po zadetku E. Dohina. V 30. minuti je francosko mrežo zatresel Andraž Šepic in poskrbel za izenačenje na 1:1. Rezultat je ostal do konca rednega dela nespremenjen, o zmagovalcu pa so odločali kazenski streli s polovice igrišča. Tu so imeli več sreče Francozi, ki so prvega zadeli, drugega pa je odlično branil vratar Mark Kralj. Slovenci niso zadeli ne enega izmed treh strelov in so tako vstopnico za četrtfinale podarili Francozom.

Selektor Miran Vovk je po tekmi dejal, da je prisotno razočaranje, saj bi si zaslužili četrtfinale, vendar je žal zmanjkalo koncentracije. Kazenski streli so loterija in tokrat so pač zadeli Francozi.

V včerajšnjih večernih urah so bile odigrane tudi vse tekme četrtfinala. Grki so v podaljšku s 4:3 premagali Angleže, Rusi pa so izločili favorite Madžare po kazenskih strelih s 4:3. Čeprav so Madžari celoten drugi polčas vodili z 1:0, pa so v zadnji minuti v obrambi popustili in Rusi so zadeli. Poljaki so nadigrali Mehiko s 3:7, Moldavija pa Francijo z 1:0 v zadnjih minutah. Polfinale danes igrata Grčija in Rusija ob 14. uri po grškem času (prenos tekme v živo na Šport TV 3 ob 13. uri) ter Poljska in Moldavija ob 15.15 po grškem času (prenos tekme v živo na Šport TV 3 ob 14.15). Tekma za tretje mesto bo potekala ob 19.30, finale pa ob 21.00 (prenos tekme v živo na Šport TV 3 ob 20.00).