Slovenska malonogometna zveza na svetovno prvenstvo Socca Cup na Portugalsko

Ljubljana, 17. avgust 2018 – Slovenska malonogometna zveza (SMZ) se bo od 23. 9. do 29. 9. udeležila svetovnega prvenstva “Socca Cup”, ki ga organizira International Socca Federation, katere članica je tudi SMZ. 32 najboljših svetovnih držav, ki igrajo mali nogomet oz. nogomet na manjših površinah (5 + 1, 6 + 1, 7 + 1, 8 + 1), je razporejenih v 8 skupin. Slovenija se bo v skupini H pomerila skupaj s Poljsko, Tunizijo in Omanom. Reprezentanco bosta na prvenstvu vodila selektor Miran Vovk z Bleda in glavni trener Roman Gruškovnjak iz Veščice pri Murski Soboti, za tehničnega vodjo pa je bil določen strokovni sodelavec SMZ Zdenko Truden iz Loške doline. Reprezenatnca 15 igralcev, ki bodo potovali na Portugalsko, še ni znana, sta pa selektor in glavni trener na dveh internih treningih s širšega spiska potencialnih reprezentantov igralce tudi preizkusila, v prihodnjih dneh pa bosta imena tudi javno objavila.

   

Slovenska malonogometna zveza je s selektorjem in glavnim trenerjem v preteklem mesecu sestavila spisek 45 potencialnih reprezentantov, ki prihajajo iz lig oz. zvez članic SMZ, Lige ENA in Lige Kodeljevo. Na dveh internih treningih, na Bledu in v Černelavcih pri Murski Soboti, sta igralce tudi testirala, za svetovno prvenstvo na Portugalsko pa jih bosta morala izbrati 15.

Kaj je International Socca Federation?

Slovenska malonogometna zveza je bila v lanskem letu kot zveza, ki je uspešna na domačem terenu, povabljena k včlanitvi v mednarodno zvezo International Socca Federation. Leta 2017 ustanovljena mednarodna zveza združuje strokovno znanje vodilnih v nogometni industriji na najzanimivejših mednarodnih tekmovanjih v nogometu na manjših površinah. Zveza prireja svetovna in evropska prvenstva ter ISF ligo prvakov. Mednarodno močno zvezo ISF pa podpirajo tudi svetovno znani ambasadorji, kot so Ronaldinho, Ryan Giggs, Roberto Carlos, John Terry, Michael Owen, Mark Clattenburg in mnogi drugi.