V četrtek bosta znana finalista 3. sezone Lige ENA

Ljubljana, 14. maj 2019 – Prejšnji teden sta na gorenjskem in pomurskem koncu potekali prvi polfinalni tekmi 3. sezone Lige ENA. V Begunjah na Gorenjskem je NK Begne gostil aktualne podprvake ŠD Ribno in proti njim izgubil s 3:6, v Sv. Juriju ob Ščavnici pa je Teksas bar Videm gostil ŠD Arko Ključarovci in prav tako izgubil z 2:3. Povratni polfinalni tekmi bosta odigrani v četrtek, 16. maja, ob 18.30 in 20.00.   

Rok Grašič s petimi zadetki pokoril NK Begne

V polfinalu sta se najprej srečala NK Begne in ŠD Ribno, ki sta sicer nasprotnika tudi v domači radovljiški ligi. V polfinalu Lige ENA sta se srečala že lani, ko je na obeh tekmah s 3:1 zmagal ŠD Ribno in se prepričljivo uvrstil v finale. Tudi tokrat so bili na prvi polfinalni tekmi boljši, tokrat s 3:6. Za Begne je dvakrat zadel slovenski malonogometni reprezentant Matic Bertoncelj in enkrat Marko Grilc, ŠD Ribno pa se lahko za uspeh med drugim zahvali malonogometnemu reprezentantu Roku Grašiču, ki je nasprotnega vratarja premagal kar petkrat, en zadetek pa je za nogometaše iz Ribnega prispeval Anže Cankar.

Povratna polfinalna tekma bo potekala v četrtek, 16. maja, ob 18.30 v Ribnem pri Bledu, kjer bodo nogometaši iz Begunj na Gorenjskem poskušali rezultat obrniti v svojo korist ter se po vzoru Liverpoola in Totenhama uvrstiti v finale.

Napet boj med Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci

Pomembno zmago z 2:3 so na prvi polfinalni tekmi v Sv. Juriju ob Ščavnici proti ekipi Teksas bar Videm dosegli ŠD Arko Ključarovci. Pred stoglavo množico so že v prvem polčasu povedli z 0:2, ko sta za Ključarovce zadela malonogometni reprezentant Mario Skuhala in Alen Brumen. V nadaljevanju je za domače zadel Aljaž Tušak, a je kmalu Tomaž Podgorelec povišal razliko na 1:3., Grega Hebar pa je še enkrat zatresel nasprotnikovo mrežo in zmanjšal razliko na končnih 2:3.

Povratna polfinalna tekma bo potekala v četrtek, 16. maja, ob 20.00 v Ključarovcih. Ti so se v finale Lige ENA uvrstili že v 1. sezoni, kjer pa so s 4:1 izgubili proti aktualnim podprvakom ŠD Ribno. Nas tudi letos čaka finale z istima ekipama?

 

Povratni polfinalni tekmi:

ŠD Ribno – NK Begne

Četrtek, 16. maj, ob 18.30

Ribno pri Bledu

ŠD Arko Ključarovci – Teksas bar Videm

Četrtek, 16. maj, ob 20. uri

Ključarovci pri Ljutomeru