V Ljubljani po dolgih letih zamrtja ponovno začetek malonogometne lige na umetni travi

Slovenska malonogometna zveza (SMZ) v sodelovanju z Javnim zavodom Šport Ljubljana po dolgih letih zamrtja ponovno začenja z malonogometno ligo na umetni travi, in sicer na Kodeljevem. Osem ekip se bo tako vsak petek do konca oktobra od 17. ure naprej potegovalo za naziv ljubljanskega prvaka lige, ki ji bo vodil Robert Gašperšič.   

»Glede na to, da je mali nogomet skoraj da izumrl v Ljubljani, je naša prestolnica potrebovala nekaj novega in svežega. Prav zato smo v Slovenski malonogometni zvezi v sodelovanju s Šport Ljubljana prevzeli pobudo, da po dolgih letih ponovno vzpostavimo mali nogomet na travi,« poudarja predsednik SMZ Peter Pust. SMZ opaža, da je v Ljubljani povečano zanimanje za mali nogomet, velik potencial pa vidi tudi v privabljanju mladih, saj med njimi žal zanimanje za šport kar nekako upada.

Trend povečanega zanimanja za igranje malega nogometa pa vidijo tudi v Javnem zavodu Šport Ljubljana. Vodja športnih programov mag. Urša Fink poudarja: »Tudi v Šport Ljubljana smo veseli, da sodelujemo in podpiramo projekt malonogometne lige. Sami namreč opažamo trend povečanega zanimanja za igranje malega nogometa med rekreativnimi igralci, predvsem generacije srednjih let, zato smo prepričani, da bo liga malega nogometa v prihodnjih sezonah doživela razcvet«.

SMZ prvo leto organizira ligo na Kodeljevem, cilj pa je, da bi se v drugih letih razširila na še druga igrišča z umetno travo po Ljubljani. »Cilj je, da se bo liga razširila ne samo po Ljubljani, temveč tudi na obrobje prestolnice,« pravi poznavalec ljubljanskega malega nogometa Branko Kerčmar in dodaja: »Ljubljana ima velik malonogometni potencial, tekmovanj na umetni travi pa primanjkuje, prav zato je bil že čas za ustanovitev te lige«.

Ekipe, ki tekmujejo v Ligi v malem nogometu na umetni travi – Kodeljevo:

  1. Favoriti
  2. ND Magsis
  3. Aledra Realka
  4. BMV Calcit
  5. Žito Podravka
  6. Golaž
  7. DSSPORT
  8. G. P. Moste

logotip šport ljubljana smz_logo