Začenja se 4. sezona slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA

Ljubljana, 28. avgust 2019 – V četrti sezoni 1. slovenske malonogometne lige na travi – Lige ENA bo tekmovalo 12 ekip s cele Slovenije. Včeraj je Slovenska malonogometna zveza opravila žreb skupin za sezono 2019/2020 ter objavila seznam ekip, ki se bodo borile za naslov državnega malonogometnega prvaka. Pomurske ekipe so razvrščene v skupini A in B. ŠD Teksas bar Videm, ŠD Tropovci Tišina in KMN Pečarovci bodo tekmovali v skupini A, v skupini B pa se bodo borili ŠD Arko Ključarovci, NK Kapela Ekosen IR paneli ter KMN Krajna. V skupini C imamo gorenjskega predstavnika NK Begne, ekipo iz Brežic Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les ter Savinjčane ŠD Partizan Prebold FC Pragwald. Zadnjo skupino, skupino D, sestavljajo ŠD Trnava iz Savinjske, NK Smola iz Radovljice ter Greenline Yachts iz Ljubljane.

»V skupinskem delu (jeseni) se bo igralo po dvokrožnem sistemu, vsaka ekipa bo odigrala 4 tekme. Iz vsake skupine se v izločilne boje (jeseni) uvrstita dve najboljši skupini. Ekipe imajo sedaj čas do 1. septembra, da se med seboj dogovorijo, katerega izmed treh sistemov želijo igrati: ali ligaškega, sistem domačina ali sistem mini turnirja. Privzet način tekmovanja je ligaški. Za igranje na drug način tekmovanja v skupinskem delu se lahko odločijo ekipe znotraj posamezne tekmovalne skupine po medsebojnem dogovoru pred začetkom tekmovanja,« je pojasnil vodja Lige ENA Simon Detellbach.

V ligaškem sistemu potekajo tekme praviloma v četrtek, z začetkom predvidoma 5. septembra. V sistemu domačin vsaka ekipa gosti drugi dve in odigra z njima tekmi v enem dnevu, to ponovita potem še druga in tretja ekipa. Za ta sistem je predviden začetek v nedeljo, 15. septembra. Sistem mini turnir pa omogoča, da se ekipe dobijo na turnirju in v enem dnevu odigrajo vse tri tekme, nato pa se dobijo na še enem mini turnirju in odigajo vse povratne tekme. Predviden datum začetka za ta sistem je nedelja, 15. 9., vendar je vse odvisno od medsebojnega dogovora ekip.

Šest pomurskih ekip

Pomurje, ki slovi po najbolj razvitem malem nogometu, je letos v boj za državnega prvaka poslalo šest ekip. Drugi naslov prvakov bodo lovili ŠD Arko Ključarovci, ki so v pretekli sezoni v finalu prek kazenskih strelov premagali ŠD Ribno. Tekme Lige ENA bodo tako kot lansko leto lahko spremljali prebivalci Sv. Jurija ob Ščavnici, saj si želi ŠD Teksas bar Videm še stopničko višje in zaigrati v finalu. V Ligi ENA bomo spremljali tudi KMN Krajna in KMN Pečarovci, prvič pa bodo v Ligi ENA zaigrali ŠD Tropovci Tišina. Letos bo vroče tudi na Kapeli, saj se v boj podaja NK Kapela Ekosen IR paneli, ki bo od 5. do 8. septembra nastopila tudi v Socca Champions League (ligi prvakov) v Mariboru.

ŠD Arko Ključarovci

ŠD Teksas bar Videm

KMN Pečarovci

KMN Krajna

NK Kapela Ekosen IR paneli

ŠD Tropovci Tišina

Prvakov prve sezone in dvokratnih podprvakov ŠD Ribno letos ne bo

Največje presenečenje letošnje sezone je zagotovo neudeležba prvakov prve sezone in aktualnih podprvakov ŠD Ribno. Namesto njih bosta Gorenjsko zastopala NK Begne in NK Smola. Spomnimo, NK Begne so morali lani v polfinalu premoč priznati prav nogometašem iz Ribnega, NK Smola pa je izpadla v četrtfinalu proti ekipi Teksas bar Videm.

NK Begne

NK Smola

Letos ima predstavnika tudi Ljubljana

Greenline Yachts, ki sicer tekmuje v Ligi Kodeljevo, je prva ekipa iz Ljubljane, ki se bo pomerila v Ligi ENA. Žreb ji je namenil skupino D, v kateri se bodo pomerili s ŠD Trnavo in NK Smolo. Po sezoni premora se v Ligo ENA vrača ekipa Bubka bar z novim imenom Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les. V skupini C bo tekmovala proti NK Begne in ŠD Partizan Prebold FC Pragwald, ki bodo v ligi nastopili prvič.

Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les

ŠD Trnava

ŠD Partizan Prebold FC Pragwald