Začetek nove sezone Lige ENA je pred vrati

Ljubljana, 8. september 2020 – Slovenska malonogometna zveza s tem tednom pričenja s 5. sezono državne malonogometne lige na travi Lige ENA. V letošnji sezoni se bo za naslov državnega prvaka borilo 12 ekip, od tega kar štiri nove, in sicer ŠD Borejci, KMN Gornji Petrovci, KMN Gornji Senik in NK Ledine. Po dveh sezonah premora se v tekmovanje vračajo prvaki 2. sezone ŠD Asi – Lok orodjarstvo, ponovno pa so v ligi tudi aktualni prvaki NK Kapela Ekosen, ŠD Teksas bar Videm, KMN Pečarovci, NK Smola Generali Investments, ŠD Trnava, Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES ter NK Bijelo Dugme (bivši NK Begne). V jesenskem delu se bo igralo po dvokrožnem sistemu, v izločilne boje spomladi 2021 pa se uvrstita najboljši ekipi iz skupine.

 

Novinci letošnje sezone iz Pomurja in Idrije

Prvič v ligi SMZ pozdravlja ekipo ŠD Borejci, večkratne prvake Ravenske lige, pri kateri je igral tudi reprezentant Nino Kouter. Letos se ligi pridružujeta dva predstavnika Goričkega, in sicer aktualni prvak lige Goričko KMN Gornji Petrovci ter KMN Gornji Senik iz MNL Zahodno Goričko. Poleg treh pomurskih novincev je v ligo vstopila še ekipa NK Ledine iz Idrije.

 

Osem pomurskih ekip v skupini A in B, ostale ekipe v drugih dveh skupinah

ŠD Borejci, KMN Gornji Petrovci in ŠD Teksas bar Videm se bodo v skupinskem delu pomerili v skupini A. Aktualni prvak NK Kapela Ekosen IR paneli je v skupini B skupaj s KMN Pečarovci in KMN Gornji Senik. V skupini C imamo radovljiško ekipo NK Smola, idrijsko ekipo NK Ledine in šentjernejsko ekipo ŠD Asi – Lok orodjarstvo, ki so v 2. sezoni lige osvojili prvo mesto. V skupini D pa se bodo za napredovanje v izločilne boje borili NK Bijelo Dugme (bivši NK Begne) iz Begunj na Gorenjskem, savinjska ekipe ŠD Trnava in pa brežiška Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES.

 

Tekme 1. kroga in način tekmovanja

Predstavniki ekip v skupini se lahko v jesenskem delu odločijo za enega izmed treh sistemov igranja. Lahko igrajo po klasičnem ligaškem sistemu, lahko pa se odločijo za sistem domačina ali mini turnirja. Pri sistemu domačina vsaka ekipa v goste povabi nasprotni ekipi in v istem dnevu z njima odigra tekmi, pri mini turnirju pa se ekipe dobijo na dveh turnirjih in tam odigrajo vse medsebojne tekme.

Skupine A, B in D so se odločile za ligaški način tekmovanja, skupina C pa za turnirskega. Prvi tekmi 1. kroga bosta potekali že ta četrtek, 10. septembra.

 

Ekipe 5. sezone Lige ENA 

KMN Gornji Petrovci (skupina A)

 

ŠD Teksas bar Videm (skupina A)

 

KMN Pečarovci (skupina B)

 

NK Kapela Ekosen (skupina B)

 

KMN Gornji Senik (skupina B)

 

NK Smola Generali Investment (skupina C)

 

NK Ledine (skupina C)

 

ŠD Asi – Lok orodjarstvo (skupina C)

 

NK Bijelo Dugme (skupina D)

 

ŠD Trnava (skupina D)

 

Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES (skupina D)

 

Fotografije ekipe ŠD Borejci (skupina A) žal nismo pridobili.