Znanih je 13 reprezentantov, ki potujejo na svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup na Kreto

Ljubljana, 19. september 2019 – Selektor Miran Vovk in njegov pomočnik Roman Gruškovnjak sta objavila seznam 13 igralcev, ki bodo na svetovnem malonogometnem prvenstvu Socca World Cup 2019 branili barve slovenske reprezentance. Prvenstvo bo potekalo od 12. do 20. oktobra na največjem grškem otoku Kreta, na njem pa se bo za naslov prvaka pomerilo 40 držav z vsega sveta.

Slovenski reprezentanci je tako kot v lanskem letu žreb namenil zelo zahtevno skupino H. Tokrat bodo svojo priložnost za preboj iz skupine iskali skupaj z aktualnimi svetovnimi prvaki Nemci, Pakistanci, Romuni in Madžari. Prva tekma bo predvidoma v ponedeljek, 14. oktobra, uradni razpored vseh tekem pa bo International Socca Federation objavila v naslednjih dneh. Prenose vseh tekem slovenske reprezentance si bo možno ogledatil na kanalu Šport TV. Spomnimo, Slovenija se je na lanskem svetovnem prvenstvu uvrstila na 9. mesto, v osmini finala je nesrečno izgubila z Nemci, ki so kasneje postali svetovni prvaki.

Med slovenskimi malonogometnimi reprezentanti, ki potujejo na svetovno malonogometno prvenstvo Socca World Cup 2019, so izbrani:

igralni položaj ime in priimek
1 vratar Mark Kralj
2 vratar Urban Bajc
3 vratar Anže Škrjanec
4 obramba (kapetan) Boštjan Preskar
5 obramba/sredina Neven Grah
6 sredina Jure Kandare
7 napad/sredina Aleks Malivojević
8 obramba/sredina Davor Mitrović
9 napad/sredina Danijel Mitrović
10 obramba Blaž Begovič
11 napad Mario Skuhala
12 napad Andraž Šepic
13 obramba/sredina Grega Hebar

 

Delegacijo, ki potuje na Socca World Cup 2019, sestavljajo selektor Miran Vovk, njegov pomočnik Roman Gruškovnjak, vodja reprezentance Zdenko Truden, predsednik SMZ Peter Pust in predstavnica za odnose z javnostmi Simona Truden.

 

Pripravljalna tekma v Vidoncih med reprezentanco in selekcijo Ravenske lige

FOTOGRAFIJE (foto: Aleš Cipot fotolens.si) 

V sklopu priprav na svetovno prvenstvo je v torek v Športnem centru Vidonci na Goričkem potekala prijateljska pripravljalna tekma slovenske malonogometne reprezentance proti selekciji Ravenske lige. Reprezentanti pod vodstvom selektorja Mirana Vovka so s 5:3 premagali selekcijo Ravenske lige. Za Ravensko ligo sta zadela Simon Pavel in Rok Bencik (2x), za reprezentanco pa so nasprotnikovo mrežo zatresli Jure Kandare, Aleks Malivojević, Neven Grah, Davor Mitrović, Grega Hebar.

Do zaključka priprav na svetovno prvenstvo bo slovenska malonogometna reprezentanca opravila še dva treninga in imela še eno pripravljalno tekmo, najverjetneje naslednji teden s sosednjo Hrvaško.

Aleks Malivojević

Anže Škrjanec

Boštjan Preskar

Danijel Mitrović

Davor Mitrović

Grega Hebar

Jure Kandare

Mario Skuhala

Mark Kralj

Miran Vovk

Neven Grah

Peter Pust

Roman Gruškovnjak

Simon Detellbach

Simona Truden

Urban Bajc

Zdenko Truden