Zakaj se včlaniti v Slovensko malonogometno zvezo?

Reprezentanco bodo lahko sestavljali izključno igralci iz zvez, klubov ali društev, ki so člani SMZ

Ljubljana, 21. februar 2019 – Slovenska malonogometna zveza (SMZ) že tri leta uspešno deluje, predvsem pa povezuje malonogometne zveze, lige, klube in društva malega nogometa na travi širom Slovenije. V tem kratkem času smo organizirali in izvedli več tekmovanj, v katerih so svoje nogometno znanje in sposobnosti lahko med seboj preizkusili in preverjali številni klubi in društva, praktično iz celotne Slovenije, vsekakor pa sta najpomembnejši aktivnosti SMZ slovenska malonogometna liga na travi – Liga ENA in malonogometna liga na umetni travi v Ljubljani – Liga Kodeljevo. Septembra 2018 pa smo se z reprezentanco Slovenije udeležili tudi prvega svetovnega malonogometnega prvenstva Socca World Cup 2018 na Portugalskem v Lizboni.

 

O najpogostejših vprašanjih v zvezi s članstvom smo že pisali, na kratko pa bi še enkrat želeli poudariti, kaj pomeni biti član SMZ in kakšne so ugodnosti.

 

1. Kaj pomeni biti član Slovenske malonogometne zveze – SMZ?

Biti član Slovenske malonogometne zveze pomeni predstavljati slovenski mali nogomet, svojo zvezo in tudi svoj klub v slovenskem in svetovnem merilu. Svetovna malonogometna zveza (International Socca Federation – ISF), katere ustanovni član je tudi SMZ, namreč vsako leto prireja reprezentančno svetovno prvenstvo Socca World Cup in evropsko klubsko prvenstvo – Socca Champions league.

 

2. Kakšne so prednosti in ugodnosti članstva?

SMZ ponuja svojim članom več ugodnosti, med katerimi so zagotovo najpomembnejše:

  • možnost izbora igralcev v reprezentanco malega nogometa na travi, ki bo vsako leto predstavljala Slovenijo na evropskih ali svetovnih prvenstvih – reprezentanco bodo lahko sestavljali izključno igralci iz zvez, klubov ali društev, ki so člani SMZ,
  • možnost udeležbe vašega kluba/društva na evropskem klubskem prvenstvu (Socca Champions league) – prijava in udeležba možna samo preko SMZ,
  • popust na vse kotizacije (prijavnine) na tekmovanja, ki jih prireja SMZ,
  • spoznavanje malonogometnih igralcev, klubov, društev širom Slovenije, Evrope in celega sveta ter izmenjava znanja, izkušenj in dobrih praks.

 

3. Kdo se lahko včlani v SMZ? Društva, dobrodošla! 

V SMZ se lahko včlani vsaka zveza klubov ali društev malega nogometa, ki je uradno registrirana po Zakonu o društvih in ob vlogi posreduje tudi sklep ustreznega organa zveze o včlanitvi v SMZ.

V SMZ se lahko vključijo tudi posamezni klubi ali društva, katerih matična zveza še ni član SMZ, pa bi želeli vseeno biti član SMZ in nastopati v tekmovanjih SMZ ter pridobiti možnost mednarodnega udejstvovanja.

 

4. Kako se torej včlanim?

Pošljite nam e-poštno sporočilo na info@smz.si ali kontaktirajte predsednika Petra Pusta (041 549 661) ali generalnega sekretarja Simona Detellbacha (041 383 232).

 

Vabljeni, da skupaj oblikujemo in povezujemo slovenski mali nogomet na travi in da skupaj predstavljamo Slovenijo na mednarodnih malonogometnih zelenicah!