Svetovno malonogometno prvenstvo 2019 na Kreti

Ljubljana, 25. februar 2019 – Letošnje svetovno malonogometno prvenstvo pod vodstvom International Socca Federation bo potekalo od 12. do 20. oktobra na največjem grškem otoku Kreta v mestu Rethimno.

Tekme bodo potekale v prijetnem mediteranskem ozračju, ko je oktobra na Kreti še vedno toplo, na namenskem stadionu na plaži. Za naslov svetovnega prvaka se bo pomerilo 32 držav. Na lanskem svetovnem prvenstvu so po napeti tekmi proti Poljakom zmagali Nemci, ki so prvi dvignili pokal International Socca Federation.

Kreta bo gostila svetovno prvenstvo Socca Cup 2019

Lanskoletno svetovno prvenstvo Socca Cup, ki je potekalo na Portugalskem, si je prek TV zaslonov in na internetu ogledalo več milijonov gledalcev, celotedenskega turnirja pa se je udeležila tudi slovenska reprezentanca pod vodstvom Slovenske malonogometne reprezentance.

Slovenska reprezentanca bo potovala tudi na letošnje svetovno prvenstvo Socca Cup na Kreto. Reprezentanco bodo sestavljali izključno igralci iz zvez, klubov ali društev, ki so člani SMZ, zato pozivamo zainteresirane, da se čimprej včlanijo v Slovensko malonogometno zvezo.

Slovenska reprezentanca, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu 2018 na Portugalskem. Reprezentanco, ki se bo udeležila letošnjega svetovnega prvenstva na Kreti, bodo lahko sestavljali izključno igralci iz zvez, klubov ali društev, ki so člani SMZ!