[INTERVJU] KMN Videm – Gostilna pri Antonu pripravljeni, da spoznajo tudi gorenjski mali nogomet

Iz prleškega Sv. Jurija ob Ščavnici prihaja Klub malega nogometa Videm – Gostilna pri Antonu, nekdanji pomurski prvaki in dobri poznavalci evropskih malonogometnih tekmovanj. Z vodjo ekipe Karlom Zamudo se srečava v Texas baru, v katerem Videmčani po navadi proslavljajo svoje uspehe in se družijo. KMN Videm – Gostilna pri Antonu so eden izmed četrtfinalistov 1. slovenske malonogometne lige na travi – Lige ENA.

V skupinskem delu so imeli v skupini A zgolj enega nasprotnika, in sicer ekipo ŠD Černelavci, ki pa jo dobro poznajo. S porazom in neodločenim izidom so zasedli drugo mesto, ta uvrstitev pa jim je v četrtfinalu prinesla gorenjskega nasprotnika ŠD Ribno, s katerim se bodo pomerili naslednji teden. Z Zamudo spregovoriva o tekmah z ekipo ŠD Černelavci, o pripravah na četrtfinale Lige ENA, o razlogih, ki so prleški klub vodili v igranje za 1. slovensko malonogometno ligo na travi ter še o marsičem.

 

Koliko časa že obstaja Klub malega nogometa Videm – Gostilna pri Antonu?

Klub obstaja sigurno že 30 let. Za nami so v teh letih uspešne sezone, od tega, da smo bili pomurski prvaki, bili smo tudi na evropskem prvenstvu v malem nogometu in tako dalje. Ekipa se dobro pozna, večina jih igra skupaj že več kot deset let in so dobro uigrani. Nekateri igralci se družijo že od samega otroštva in to prijateljstvo se pozna tudi na igrišču.

 

Poleg KMN Videm imate še dodatek v imenu Gostilna pri Antonu. Vam ta gostilna pomaga pri sponzoriranju?

Ja, Gostilna pri Antonu nam ob vsaki sezoni priredi zaključek lige, bi pa omenil še podporo, ki jo dobivamo s strani Športnega društva Videm – na njih ne smem pozabiti.

 

Zakaj ste se v bistvu odločili, da boste igrali za 1. slovensko malonogometno ligo Ligo ENA?

Zaradi izziva pa da vidimo, kako igrajo druge ekipe po Sloveniji, kako so organizirane, kako so močne. V skupinskem delu smo imeli tekme na domačem, pomurskem terenu, sedaj bo pa še bolj zanimivo, ker se bomo pomerili z Gorenjci.

 

Kakšna pričakovanja ste imeli pred samim tekmovanjem v Ligi ENA?

Ko smo najprej videli skupino in nasprotnike, smo vedeli, da bodo tekme močne, težke. K sreči je tretja ekipa odpovedala, tako da nam je bilo malo lažje.

Karl Zamuda

Vodja ekipe KMN Videm – Gostilna pri Antonu Karl Zamuda: ŠD Černelavci so med boljšimi ekipami, ki so prišli naprej v četrtfinale in po mojem mnenju kandidati za prvo mesto Lige ENA.

Vaš klub je igral v skupini A, v kateri pa ste imeli za nasprotnika samo Černelavce. Z njimi ste najprej izgubili s 4:2, potem pa na povratni tekmi igrali izenačeno 4:4. Kakšen nasprotnik so bili ŠD Černelavci?

So med boljšimi ekipami, ki so prišli naprej v četrtfinale in po mojem mnenju kandidati za prvo mesto Lige ENA. So zelo močna ekipa, s katerimi smo se namučili, tekme so bile pa na sploh zelo napete. Igralci se poznajo tudi z velikega nogometa, tako da so bili dvoboji kar zanimivi.

 

Koliko gledalcev ste uspeli privabiti na skupinske tekme Lige ENA?

Veliko, pri nas je mali nogomet zelo popularen.

 

V četrtfinalu se boste pomerili z gorenjsko ekipo ŠD Ribno. Greste na zmago?

Veliko je odvisno od igralcev samih, nekaj imamo poškodovanih, vendar se bomo na četrtfinale pripravili kar se da najboljše.

 

Se vam zdi, da boste imeli prednost na domačem terenu, ker kot vemo, v Pomurju privabite na tekme malega nogometa lepo število ljudi?

Igrali bomo sicer v Vučji vasi, ne torej čisto v Vidmu, bo pa zagotovo prišlo nekaj več gledalcev. Če pa bo to prednost, bomo pa videli na sami tekmi.

 

Pričakujete mogoče tudi polfinale ali finale?

Uf, težko rečem, ker ne poznam igralcev drugih ekip. Poskušali pa bomo iti na zmago, seveda.

 

Vaš najboljši strelec v Ligi ENA je trenutno Marko Karnet. Imate kakšno posebno strategijo oz. boste še posebej stavili na njega?

Mogoče pa, bomo videli. Gremo pa na tekmo sproščeno, brez pritiskov.

 

Nazadnje da vas povprašam še o nadaljevanju Lige ENA. Že kaj razmišljate o drugi sezoni?

Trenutno razmišljamo o tej sezoni, kaj se bo zgodilo v jeseni, se pa pustimo presenetiti.

 

Intervju sem opravila Simona Truden