[INTERVJU] ŠD Ribno: Četudi nismo vsak dan skupaj, se na igrišču dobro začutimo

ŠD Ribno, četrtfinalisti 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA, se lahko pohvalijo kot trikrat zaporedni prvaki medobčinske lige malega nogometa Športne zveze Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje. V desetih letih slabši kot tretji niso bili, kar mi da vedeti, da so zelo povezana in uspešna ekipa. V Lescah me za intervju pričaka njihov predstavnik, igralec Mario Pajk, s katerim sproščeno poklepetava o Ligi ENA.

V skupini D Lige ENA so ŠD Ribno po skupinskih bojih pristali na prvem mestu in si priigrali četrtfinale s KMN Videm – Gostilna pri Antonu. V Vučji vasi bodo jutri, 13. aprila 2017, odigrali prvo četrtfinalno tekmo in spoznali pomurski mali nogomet. Iz te gorenjske ekipe, ki jo vodi Blaž Ažman, prihaja eden izmed dveh najuspešnejših strelcev Lige ENA Boštjan Gaberšček (5 zadetkov), ki zna tudi v četrtfinalu opozoriti nase. Kaj vse mi je tako o skupinskem delu kot o četrtfinalu zaupal igralec Mario Pajk, pa lahko berete v nadaljevanju.  

 

Koliko časa je že aktivna ekipa ŠD Ribno in kje ste trenutno prisotni?

Ekipa je aktivna že od same ustanovitve Športnega društva Ribno, igramo pa trenutno v medobčinski ligi malega nogometa Športne zveze Radovljica, Bled, Bohinj in Gorje. Zadnje tri leta smo prvaki najmočnejše lige A. V desetih letih se mi zdi, da smo bili šestkrat prvaki, drugače pa nikoli slabši kot tretji. Večina igralcev, ki igra tudi za Ligo ENA, je sedaj skupaj že zagotovo deset let.

 

Kako bi se opisali kot ekipa? Se družite v prostem času?

Odvisno od generacij igralcev. Med tednom se dobivamo dvakrat do trikrat, spijemo kakšno pijačo, kakšno rečemo pa tako. Četudi nismo vsak dan skupaj, se na igrišču dobro začutimo.

 

Zakaj ste se v bistvu odločili, da boste igrali za 1. slovensko malonogometno ligo na travi Ligo ENA?

V Ligi ENA smo videli priložnost, da se kot ekipa nadgradimo. V domači ligi nasprotnike že poznamo, tudi prvaki smo že kar nekaj časa, Liga ENA je pa odlična priložnost, da se pomerimo še na državni ravni in ugotovimo, kje smo.

 

Kakšna pričakovanja ste imeli pred samim tekmovanjem v Ligi ENA?

V skupinskem delu smo pričakovali, da bomo zasedli dobro mesto, kar nam je tudi uspelo.

 

Če spregovoriva še nekaj o skupinskih tekmah. Vaša nasprotnika sta bila Bubka bar Gofar Brežice ter ŠD Trnava. S ŠD Trnava ste dobili obe tekmi, prvo 3:0, drugo pa 3:2. Kako bi opisali ekipo ŠD Trnava?

Malonogometaši iz Trnave so dobri, vendar ocenjujem, da so bili Brežičani malo močnejši, kar je pokazalo tudi njihovo napredovanje iz skupine v četrtfinale.

Mario Pajk

Igralec ŠD Ribno Mario Pajk je prepričan, da ni nobene ekipe za podcenjevati.

Vaš drugi skupinski nasprotnik so bili Brežičani, ki so na prvi tekmi slavili 1:0, na drugi pa ste z visoko prednostjo z 8:1 slavili vi.

Ja, njim se pozna, da so bolj navajeni igrati na asfaltu, kot na travi. Nogomet na asfaltu je drugačen od tistega na travi in lahko igralcem povzroča kar nekaj preglavic.

 

V skupini D ste osvojili prvo mesto. Vaš nasprotnik v četrtfinalu bodo KMN Videm – Gostilna pri Antonu. Kaj pričakujete od četrtfinalne tekme?

Ekipe KMN Videm – Gostilna pri Antonu niti ne poznamo, tudi ne vemo, kako igrajo, tako da težko komentiram, kaj pričakujemo. Je pa res, da ni nobene ekipe za podcenjevati.

 

Z vaše ekipe prihaja trenutno eden od dveh najboljših strelcev Lige ENA Boštjan Gaberšček. Ste že v skupinskem delu kaj posebej stavili na njega?

Ne, nismo. Boštjan je zelo dober igralec, ki je fizično v zelo dobri formi, je pa zanimivo to, da po večini igra zadaj.

 

Glede na to, da so Pomurci v malem nogometu zelo močni, veliko ljudi se pri njih tudi udeležuje tekem, skoraj da vsaka vas ima svojo ekipo, me zanima, kaj pričakujete od četrtfinalnih tekem?

Res je, da na Gorenjskem nismo vajeni igrati pred številno publiko, vendar sem prepričan, da se polnih tribun ne bomo ustrašili.

 

Nazadnje da vas povprašam še nadaljevanju Lige ENA. Že kaj razmišljate o drugi sezoni?

Interes za drugo sezone Lige ENA z naše strani definitivno je, tako da bi si upal reči, da se bomo za prvaka Slovenije borili tudi naslednjo sezono.

 

Intervju sem opravila Simona Truden.