Izenačenje na borbeni tekmi med Vipoll Stara Nova vas in ŠD Trnava

Stara Nova vas, 6. oktober 2017 – Vipoll Stara Nova vas je včeraj na tekmi 2. sezone Lige ENA gostila ekipo ŠD Trnava. Domača ekipa, ki jo vodi Andrej Slana, je nasprotnike nekoliko podcenjevala, potem pa je že v začetku tekme, ko je izgubljala z 0:1, videla, da mora spremeniti način igre. Po prvem polčasu so z 2:1 vodili domačini, a so jih malonogometaši iz Trnave tudi ujeli. Dve minuti pred koncem tekme je vodja gostov Gregor Štusej zaradi nespoštovanja sodnika prejel rdeči karton in tako preostanek tekme bodril svojo ekipo s klopi. Ekipi sta se z igrišč poslovili z izenačenim rezultatom z 2:2. Za domačine je bil kar dvakrat uspešen Alen Brumen, za goste pa Tilen Strgar in Dejan Vran.

 

»Kako igra ekipa ŠD Trnava, smo si ogledali na prejšnji teden proti ekipi KMN Pečarovci. Verjeli smo, da lahko vse tri točke obdržimo doma. Takoj v začetku naše tekme z njimi pa smo videli moč nasprotnika, ki je prišel v drugačni postavi k nam na gostovanje. Tako smo bili po nekaj minutah igre v zaostanku z 0:1. Nato smo se zbrali, spremenili način igre, vzpostavili ravnotežje na igrišču in si priigrali nekaj lepih priložnosti. Po lepi kombinaciji naših igralcev in asistenci Primoža Kolbla, ko je na daljši vratnici sam pred vrati ostal Alen Brumen, smo izid poravnali in izenačili na 1:1. Dalje smo napadali in žogo ponesli ponovno do Alena Brumna, ki je z močnim strelom drugič na tekmi premagal nasprotnikovega vratarja. Drugi polčas se je začel borbeno z obeh strani, vendar nismo uspeli zvišati rezultata in ostali nekaj minut pred zaključkom tekme kaznovani z novim zadetkom nasprotnikov. Dve minuti pred koncem srečanja je prišlo do prekrška nad gostujočim vratarjem. Po nekaj nesoglasjih gostujoče ekipe s sodnikom, ki je opravil odlično delo na igrišču, je bil gostujoči igralec izključen, rezultat pa je ostal pri izenačenih 2:2,« je povedal njihov vodja Andrej Slana.

 

Igralec ekipe ŠD Trnava Žiga Kerin je po temi dejal: »Tekma je postregla z odlično in borbeno igro obeh ekip, navkljub kakšni sodniški napaki. Vseeno pa mislim, da je delitev točk na koncu izpadla pravično.

ŠD Trnava

Vipoll Stara Nova vas 2:2 (2:1) ŠD Trnava

skupina D

strelci zadetkov: Alen Brumen (2× – Vipoll Stara Nova vas), Tilen Strgar (ŠD Trnava), Dejan Vran (ŠD Trnava)