ŠD Ribno suvereno do še ene zmage v Ligi ENA

Sv. Lovrenc, 6. oktober 2017 – Tekmovanje Lige ENA je z zanimivo tekmo postreglo tudi na štajerskem koncu. Domačini ŠD Lokavc so včeraj gostili lanskoletne prvake Lige ENA, ekipo ŠD Ribno iz Ribnega pri Bledu. »Tekma je pokazala, zakaj je ŠD Ribno prvak 1. sezone Lige ENA,« je dejal vodja ŠD Lokavc Klemen Slana. Malonogometaši iz Ribnega so povedli že v prvi minuti in nato narekovali tempo vse do konca tekme, ko so slavili s 3:1. Mrežo domačinov so uspešno zatresli Rok Grašič, Rok Kumerdej in Mario Pajk, za ŠD Lokavc pa se je med strelce zadetkov vpisal Žan Dobnik.  

 

» V tekmo smo vstopili z veliko mero spoštovanja do nasprotnika, kar se je pri igri tudi poznalo. Gostje so nas pritisnili na začetku tekme in takoj povedli. Zadetek nas je še dodatno potolkel in začela se je igra mačke z mišjo. Gostje so si ustvarjali priložnosti eno za drugo in čez celotno tekmo pustili vtis, da so premočan nasprotnik, tako da je rezultat 3:1 še sprejemljiv za nas. Zapravili so se kazenski streli. V nadaljevanju je naš cilj, da osvojimo vsaj kakšno točko, saj se letos kot novinci še učimo in spoznavamo tekmovanje. Drugače pa čestitke ekipi ŠD Ribno in se vidimo na povratni tekmi na Bledu,« je dodal Klemen Slana, vodja ekipe ŠD Lokavc.

“V nadaljevanju je naš cilj, da osvojimo vsaj kakšno točko, saj se letos kot novinci še učimo in spoznavamo tekmovanje,” je dejal Klemen Slana, vodja ekipe ŠD Lokavc.

Vodja lanskoletnih prvakov ŠD Ribno Blaž Ažman je po tekmi povedal: »Zadetek v prvi minuti je prevesil tehnico v našo korist. Domačini so se veliko ukvarjali s sodnikom, kar smo mi izkoristili in dobro igro nadgradili z zadetki. Imeli smo veliko priložnosti, med drugim smo zgrešili tudi strel z bele točke, tako da končni rezultat ne odraža dejanskega stanja na igrišču. S to zmago pa smo si praktično že zagotovili napredovanje iz skupine.«

 

 

ŠD Lokavc 1:3 (0:2) ŠD Ribno

skupina B

strelci zadetkov: Rok Grašič (ŠD Ribno), Rok Kumerdej (ŠD Ribno), Mario Pajk (ŠD Ribno), Žan Dobnik (ŠD Lokavc)