Liga ENA je nazaj! Četrtfinalne tekme že v tem tednu

Ljubljana, 10. junij 2020 – Nadaljevanje sezone Lige ENA 2019/2020, ki bi moralo v normalnih razmerah potekati že aprila, je bilo zaradi epidemije Covid-19 prestavljeno na nedoločen čas, v tem tednu pa je vodstvo sporočilo, da se liga nadaljuje. Prve četrtfinalne tekme bodo tako potekale v četrtek, 11. junija, in v petek, 12. junija. Zaradi epidemije Covid-19 so bila pripravljena posebna navodila za nadaljevanje lige, največja sprememba pa je v tem, da na tekmah ni dovoljena prisotnost gledalcev in navijačev. 

V četrtek bosta na posavskem in štajerskem koncu ob 19. uri potekali dve srečanji. Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les bo gostila ŠD Teksas bar Videm, ŠD Trnava pa bo gostila ekipo NK Kapela Ekosen IR paneli. V petek bosta potekali tekmi na gorenjskem in pomurskem koncu. Ob 19.15 NK Smola gosti aktualne prvake lige ŠD Arko Kjučarovci, ob 20. uri pa KMN Pečarovci gosti NK Begne. Povratna srečanja bodo potekala v naslednjem tednu.

 

1. tekme četrtfinala

Četrtek, 11. 6. 2020

  • 19.00: Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les – ŠD Teksas bar Videm
  • 19.00: ŠD Trnava – NK Kapela Ekosen IR paneli

Petek, 12. 6. 2020

  • 19.15: NK Smola – ŠD Arko Ključarovci
  • 20.00: KMN Pečarovci – NK Begne

 

Vodstvo lige je pripravilo posebna navodila za nadaljevanje Lige ENA, kjer ekipe najdejo dodatno pogoje in smernice, kako organizirati tekme četrtfinala zaradi novega koronavirusa. Vsekakor je največja sprememba ta, da na tekmah ni dovoljena prisotnost gledalcev in navijačev.