Liga prvakov ISF bo letos v Mariboru

Ljubljana, 26. marec 2019 – Prejšnji teden je v Birminghamu v Angliji potekalo redno letno srečanje članic International Socca Federation (ISF), katerega se je udeležil selektor slovenske malonogometne reprezentance Miran Vovk. Udeležencem so med drugim predstavili koncept poteka svetovnega prvenstva Socca Cup na Kreti, sporočili pa so tudi novico, da bo letošnja Liga prvakov ISF (Socca Champions League) potekala v Mariboru.  

Izvršni direktor ISF Thanos Papadopoulous je na rednem letnem srečanju predstavil koncept letošnjega svetovnega prvenstva Socca Cup, ki bo potekalo od 12. do 20. oktobra na Kreti. Namenski stadion bo postavljen v neposredni bližini morja in plaže, kar bo še bolj privabljalo gledalce. Potekalo bo v obmorskem mestu Rethimno, za naslov svetovnega prvaka pa se bo pomerilo 32 držav, med njimi tudi Slovenija.

Slovensko reprezentanco bo letos ponovno sestavil selektor Miran Vovk ob pomoči trenerja Romana Gruškovnjaka, bodo pa reprezentanco sestavljali samo igralci, ki prihajajo iz zvez oz. klubov, ki so članice SMZ.

S strani ISF sta kot sodnika za svetovno prvenstvo Socca Cup na Kreti že evidentirana Aleš Muller in Uroš Pavel. Skupaj sta sodila lanskoletno Ligo prvakov ISF v Poreču in njeno finale, Aleš Muller pa se je kot sodnik odlično izkazal že na lanskem svetovnem prvenstvu na Portugalskem, na katerem je bil tudi glavni sodnik tekme za tretje mesto.

Na srečanju so vodilni z ISF sporočili, da bo letošnja Liga prvakov (Socca Champions League) potekala v Mariboru, bo pa več informacij znanih v prihodnjih mesecih. Prijave na letošnjo Ligo prvakov ISF bodo potekale prek Slovenske malonogometne zveze, si bo pa ta prizadevala, da se bo prijavilo čim več slovenskih ekip, ki bodo na domačih tleh pokazale kakovost slovenskega malega nogometa.

International Socca Federation, katere članica je tudi Slovenska malonogometna zveza, doživlja izjemen vzpon. V 13 mesecih od ustanovitve zveza sedaj šteje že 87 članic, njen dolgoročen cilj pa je, da šteje 211 članic, tako kot jih šteje FIFA. Do sedaj so uspešno organizirali svetovno prvenstvo Socca Cup, ki je potekalo septembra 2018 na Portugalskem ter Ligo prvakov ISF (Socca Champions League), ki je lani oktobra potekala v Poreču.