Meniška vas morala doma priznati premoč aktualnih prvakov

Novo mesto, 13. oktober 2017 – ŠD Ribno in Meniška vas, ki sta v letošnji sezoni Lige ENA nasprotnika v skupini B, sta včeraj odigrala povratno tekmo. Na prvi tekmi so slavili ŠD Ribno s 3:1, na tokratni povratni pa z 1:6 (1:3). Strelec vseh šestih zadetkov za Ribno je bil Rok Grašič, za Meniško vas pa je uspel zadeti Branko Sušak. »Domačini so šli v tekmo odločni, da nam pokažejo, kdo je gospodar na igrišču,« je dejal vodja ŠD Ribno Blaž Ažman. Tudi Jure Filipovič iz Meniške vasi priznava, da so v tekmo vstopili pogumno: »Nasprotniku prvih 20 minut praktično nismo dovolili ničesar. Vsak napad smo si ustvarili priložnost za zadetek.« Vseeno pa so gostje možnosti za zadetek domačinov uspešno odbili in ob polčasu vodili z dvema zadetkom prednosti. V drugem polčasu so premoč na igrišču pokazali ŠD Ribno in si z zmagi z 1:6 priigrali prvo mesto v skupini.  

Meniška vas je v prvem polčasu vztrajno sledila nasprotnikom. »Po prvem zadetku Ribnega smo tudi mi uspeli hitro zadeti. Na nasprotnika smo ves čas pritiskali. Pri rezultatu 1:1 smo imeli smrtno priložnost za zadetek, jo zapravili in iz istega protinapada naredili prekršek za najstrožjo kazen. ŠD Ribno so to izkoristili in polčas smo namesto z dvema zadetkoma prednosti končali z dvema zadetkoma v zaostanku,« je povedal vodja domačinov Jure Filipovič. V drugem polčasu je ekipa iz Ribnega pri Bledu hitro zadela. »Po tem zadetku smo povsem kapitulirali. V drugem polčasu se nismo zbrali, kar je za to raven tekmovanja zame nesprejemljivo. V ekipi nas sedaj čakajo pogovori, kako naprej. Gostje so zasluženo zmagali, vseeno pa upamo, da bomo v letošnji sezoni še dobili priložnost, da se pomerimo proti njim,« je še dodal Filipovič.

Vodja aktualnih prvakov Lige ENA Blaž Ažman pa je po tekmi povedal: »Napade smo uspešno odbili in iz protinapada prvi dosegli zadetek, kar je bil hladen tuš za domačine. Kmalu je sledilo izenačenje in borba za vsako žogo se je nadaljevala. V nadaljevanju smo terensko premoč kronali še s tremi zadetki in si tako zagotovili prvo mesto v skupini. Poleg Roka Grašiča, ki je dosegel vseh šest zadetkov, pa je bil odličen tudi Uroš Gantar, ki je v odločilnih trenutkih ohranil nedotaknjeno mrežo. Si pa za borbeno in kombinatorno igro vsi zaslužimo čestitke.«

 

Meniška vas 1:6 (1:3) ŠD Ribno

skupina B

strelca zadetkov: Rok Grašič (6× – ŠD Ribno), Branko Sušak (Meniška vas)