Še boljša in še bolj tekmovalna 2. sezona Lige Kodeljevo

Ljubljana, 16. oktober 2017 – Devet malonogometnih ekip iz Ljubljane in okolice v 2. sezoni Lige Kodeljevo tekmuje za naslov ljubljanskega prvaka. Liga poteka pod organizacijo Slovenske malonogometne zveze (SMZ) in v sodelovanju z Zavodom Šport Ljubljana. Trenutno na lestvici vodi ekipa G. P. Moste z 12 točkami, na drugem mestu so s 7 točkami lanskoletni zmagovalci lige Silvija trade & BMV, na tretje mesto pa se s 6 točkami uvršča ekipa GHV gradnje Realka. V tretjem krogu jesenskega dela smo se pogovarjali z vodji ekip, ki so nam zaupali, kako so zadovoljni s potekom Lige Kodeljevo.

 

Na prelepo ponedeljkovo popoldne, 2. oktobra 2017, ko je potekal tretji krog Lige Kodeljevo, sta prvo tekmo igrali ekipi Žito Podravka in G. P. Moste. Končni rezultat je bil 4:3 za slednje, čeprav je bila tekma dokaj izenačena in napeta. G. P. Moste v letošnji sezoni stavijo na prvo mesto. »Letos je več ekip, te so tudi boljše in tekmovalne. Cilj se je seveda uvrstiti na prvo mesto in postati ljubljanski prvak,« je povedal njihov vodja Alen Okić.

G. P. Moste

V ekipi Žito Podravka je kar nekaj igralcev, ki so na Kodeljevem žogo brcali že kot mladi. Z Ligo Kodeljevo so zadovoljni. »Letos je boljše vzdušje, organizacija je super, tako da vse pohvale organizatorju. Konkurenca je močna, mi smo ekipa malo bolj v letih, tako da se borimo in se ne damo. V naši ekipi je važna dobra volja, niti ne toliko rezultat. Gremo seveda vsako tekmo na zmago, če pa izgubimo, gremo pa tudi z dvignjeno glavo naprej,« je dodal Enes Begić.

Žito Podravka

Po prvi tekmi je sledil obračun med ekipama ŠD Strmec in Silvija trade & BMV. Rezultat je bil izenačen s 4:4. Čeprav so nogometaši iz ekipe Strmec malo starejši, pa so lanskoletnim prvakom Lige Kodeljevo uspešno sledili. »Z nasprotnikom, ki je pol mlajši, smo se dobro kosali. Z močjo in izkušnjami smo uspeli realizirati naše prednosti,« je povedal igralec Sašo Ambrož.

ŠD Strmec

Enes Osmančević iz Silvija trade & BMV tudi letos cilja na prvo mesto: »Pričakovanja so prvo mesto. Danes sicer se nam ni izšlo in smo dobili samo eno točko, vendar tudi to je nogomet. Ekipe so v letošnji sezoni kar dobre, škoda da jih ni malo več, da bi bilo še bolj zanimivo.«

Silvija trade & BMV

Sledila je tekma med Masterful in Galebi. Masterful so slavili z 10:5 nad ekipo Galebi, ki prihaja iz Tuhinjske doline. Tekma je postregla z veliko zanimivimi zadetki in dinamičnostjo. Matic Osolnik, vodja Galebov, je počaščen, da s svojo ekipo lahko igra v Ligi Kodeljevo: »Še nikoli prej nismo šli igrat nekaj velikega, perspektivnega, sedaj pa smo se odločili, da je čas, da kot ekipa igramo skupaj. Mi smo počaščeni, da lahko tukaj zaigramo. Konkurenca je visoka, znamo bolje igrati in bomo tudi v nadaljevanju to pokazali. Ciljamo pa na vse, kar je višje od zadnjega mesta (smeh).«

Galebi

Poleg Galebov pa so novinci v letošnji sezoni tudi Masterful. »To leto smo se odločili, da zberemo staro ekipo, igramo za Masterful in se prijavimo za druženje. Ciljamo na prvo mesto, pa četudi bi igrali proti Real Madridu ali Barceloni,« je poudaril njihov vodja Sandi Pavlović.

Masterful

Zadnja tekma med ND Magsis in Sparom je potekala pod žarometi. Končni rezultat je bil 2:2, igra pa je bila dinamična. Tudi ekipa Spar je letošnji novinec, svoje znanje, ki ga bodo nabrali na Ligi Kodeljevo, pa bodo prenesli še na mednarodni Sparov turnir. »Na Ligo Kodeljevo smo se prijavili, da bi nadgradili našo rekreacijo pa v bistvu, da se malo uigramo za mednarodni Sparov turnir, ki je vsako leto. Konkurenca je močna, nismo niti pričakovali, kako bo. Mi smo vsi bolj rekreativci. Ciljamo nekje na sredino, sicer smo prvi dve tekmi slabo odigrali, ker nismo navajeni na tako igrišče, mislim pa da bomo s tekme v tekmo boljši,« je dejal njihov vodja Živan Jovanović.

Spar

ND Magsis pod vodstvom Grega Jurkoviča so že stari znanci Lige Kodeljevo.

ND Magsis

Tekme Lige Kodeljevo tudi v 2. sezoni sodi Almir Fetić.

Ekipa GHV gradnje Realka je bila v tretjem krogu lige prosta.