NK Begne v Ligi ENA do prvih treh točk v skupini

Begunje na Gorenjskem, 9. oktober 2017 – Včerajšnja tekma v skupini A med znancema iz Gorenjske NK Begne in Elmont Bled je prve tri točke prinesla domačinom. NK Begne so premagali nasprotnike s 5:2 (2:2). Po koncu prvega polčasa je bil rezultat izenačen, potem pa so po besedah igralca NK Begne Igorja Petkovića domačini uspeli dvigniti raven adrenalina in zaigrati boljši nogomet. Elmont Bled so v skupini še vedno brez točke, vendar njihov vodja Jernej Blažič verjame, da z boljšo igro lahko napredujejo. Med strelce so se za NK Begne vpisali Elvis Pašić (2×), Bojan in Luka Nedeljković ter Igor Petković. Pri ekipi Elmont Bled je bil dvakrat uspešen Nejc Ambrožič. V skupini A mora ekipa NK Begne odigrati še povratni tekmi z Bubka bar Gofar Brežice in Elmont Bled. Šele takrat bo znano, katera ekipa se bo poleg Brežičanov uvrstila v nadaljevanje Lige ENA.

 

Strelec zadetka iz NK Begne Igor Petković je dejal, da so tekmo začeli zelo zadržano: »Nasprotniku smo v prvem polčasu dovolili, da je bil »živ«. Med polčasom smo z nekaj besedami uspeli dvigniti raven adrenalina in zaigrali smo boljši nogomet. Obramba je zaigrala odločnejše. V fazi branjenja smo svoje delo opravili perfektno, poleg tega pa so bile v drugem polčasu boljše tudi podaje napadalcem. Na podlagi teh podaj smo napadalci lahko lažje prišli do priložnosti. Priložnosti so se vrstile in tri smo uspeli tudi realizirati. Končni rezultat 5:2 se mi zdi realen in zaslužen. Pohvalil bi celotno ekipo in seveda ekipo Elmont Bled, ki je tekmo odigrala zelo korektno.«

 

Ekipa Elmont Bled se zaveda, da bo morala za napredovanje iz skupine pokazati več.  »Čestitke nasprotnikom za osvojene prve tri točke v skupini. Kljub porazu po tihem še vedno upamo na napredovanje. Ob ugodnem razpletu med tekmo ekip Bubka bar Gofar Brežice in NK Begne bomo v zadnjem krogu lovili tri zadetke zaostanka. Za kaj takega bomo morali pokazati veliko več kot na dosedanjih tekmah. Vse pohvale moji ekipi za borben nastop, ki pa tokrat žal ni bil dovolj,« je po tekmi sporočil njihov vodja Jernej Blažič.

 

NK Begne 5:2 (2:2) Elmont Bled

skupina A

strelci zadetkov: Elvis Pašić (2× – NK Begne), Bojan Nedeljković (NK Begne), Luka Nedeljković (NK Begne), Igor Petković (NK Begne), Nejc Ambrožič (2× – Elmont Bled)