Polfinale in finale letošnje sezone Lige ENA

V petek, 26. junija, bosta od 17. ure dalje v Černelavcih pri Murski Soboti potekala polfinale in finale letošnje sezone Lige ENA. Dogodek v sodelovanju s Slovensko malonogometno zvezo organizira Športno društvo Černelavci, spored pa je naslednji:

17.00: prva polfinalna tekma med ŠD Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci

Najprej se bosta na zelenici pomerila aktualni prvak ŠD Arko Ključarovci iz Ključarovcev pri Ljutomeru, ki je med drugim tudi aktualni prvak Socca lige prvakov, ter ŠD Teksas bar Videm iz Sv. Jurija ob Ščavnici. Ekipi sta se pomerili v polfinalu že v lanski sezoni, iz nadaljevanja pa so se morali posloviti Videmčani. Slednji so najdlje v ligi prišli ravno lani, medtem ko so Ključarovčani pod imenom Transpak Ključarovci finale igrali že v prvi sezoni 2016/2017 in izgubili proti ŠD Ribno.

18.15: druga polfinalna tekma med NK Kapela Ekosen IR paneli – KMN Pečarovci

Sledila bo druga polfinalna tekma med KMN Pečarovci iz Pečarovcev na Goričkem in NK Kapela Ekosen IR paneli s Kapelskega Vrha pri Radencih. Obe ekipi sta v polfinale uvrščeni prvič v zgodovini lige, sta se pa že pomerili med seboj v prvi sezoni Lige ENA, v skupinskem delu 2016/2017. Takrat je obakrat slavil NK Kapela Ekosen IR paneli. KMN Pečarovci je nastopal v vseh sezonah do sedaj, medtem ko je NK Kapela Ekosen IR paneli igral samo v prvi sezoni in se po dveh letih premora ponovno uvrstil v ligo.

19.30: Socca streli za 3. mesto  

Za 3. mesto se bosta poraženca polfinalnih tekem pomerila s Socca streli. Gre za izvajanje strelov/napadov, kot ga poznajo tekmovanja pod organizacijo International Socca Federation. Vsaka ekipa bo imela na voljo pet strelov. Igralci bodo strel/napad po t. i. »hokejskem načinu« pričeli s sredine igrišča in poskušali v upanju na zadetek ukaniti vratarja nasprotne ekipe. Pri tem ima vsak igralec časa maksimalno 10 sekund (z napadom lahko nadaljuje tudi, če vratar pri strelu odbije žogo in je ne ujame), da preigra vratarja in pošlje žogo v njegovo mrežo.

20.30: Finale Lige ENA  

Ob 20.30 bo potekalo finale med zmagovalcema polfinalnih tekem, po tem pa bo sledila podelitev pokalov in medalj. Finalna tekma bo snemana, njen prenos pa bo potekal tudi prek Facebook strani Slovenske malonogometne zveze: https://www.facebook.com/SMZmalinogomet/. Po podelitvi bodo sledile snemane izjave nogometašev, predstavnikov zveze in organizatorjev.