Druga polfinalista Lige ENA sta KMN Pečarovci in NK Kapela Ekosen IR paneli

Ljubljana, 22. junij 2020 – Da bosta polfinale in finale letošnje sezone Lige ENA pomursko obarvana, sta konec prejšnjega tedna poskrbela KMN Pečarovci in NK Kapela Ekosen IR paneli, ki se bosta v polfinalu srečala med seboj. KMN Pečarovci je na gostovanju v Begunjah na Gorenjskem z NK Begne remiziral z 2:2 (0:2), kar je s skupnim rezultatom 5:3 zadostovalo za napredovanje. NK Kapela Ekosen IR paneli si je napredovanje priigral s skupnim rezultatom 17:5, v nedeljo pa je na povratni tekmi ŠD Trnava premagal z 10:1 (4:1). Polfinale in finale bosta potekala v petek v Černelavcih pri Murski Soboti, ob 17. uri se bosta najprej pomerila ŠD Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci, ob 18.15 pa še NK Kapela Ekosen IR paneli in KMN Pečarovci. Finale bo potekalo ob 20.30.

 

Zadostoval remi za napredovanje v polfinale

KMN Pečarovci je na gostovanje k NK Begne potoval s prednostjo dveh zadetkov, saj je prvo četrtfinalno tekmo dobil s 3:1. Da so si nogometaši iz NK Begne napredovanje močno želeli, je pričal rezultat po prvem polčasu z 2:0, ko sta za domače zadela Siniša Miljević in Moreno Remškar. Skupno razmerje v zadetkih je bilo tako izenačeno, a so Pečarovčani v drugi polčas vstopili še bolj motivirani, z zadetkoma Jana Bukviča in Damira Fujsa remizirali ter si tako s skupnim rezultatom s 5:3 prvič v Ligi ENA priigrali polfinale. Zapisnik tekme najdete tu.

 

NK Begne 2:2 (2:0) KMN Pečarovci

strelca za Begne: Siniša Miljević, Moreno Remškar

strelca za Pečarovce: Jan Bukvič, Damir Fujs

 

NK Kapela Ekosen IR paneli brez težav do polfinala

Polfinale se je Kapelčanom rahlo nasmihalo že po prvi četrtfinalni tekmi, ko so na gostovanju pri ŠD Trnava slavili s 4:7. Na povratni tekmi pa so svojo premoč še poglobili, zmagali z 10:1 (4:1) in se tako s skupnim rezultatom 17:5 gladko uvrstili naprej. Po štiri zadetke sta za domačine prispevala Nejc Grandošek in Denis Karoli, po enega pa Robert Kurež in Karel Šalamun. Med strelce se je pri ŠD Trnava z enim zadetkom vpisal Vane Povše. Zapisnik tekme najdete tu.

NK Kapela Ekosen IR paneli 10:1 (4:1) ŠD Trnava

strelci za Kapelo: Nejc Grandošek (4x), Denis Karoli (4x), Robert Kurež, Karel Šalamun

strelec za Trnavo: Vane Povše

 

Polfinalni pari in vroči obračuni za napredovanje v finale

Polfinale in finale bosta potekala pod organizacijo Slovenske malonogometne zveze in ŠD Černelavci v Černelavcih pri Murski Soboti. Ob 17. uri se bosta pomerila ŠD Teksas Bar Videm in ŠD Arko Ključarovci, ob 18.15 NK Kapela Ekosen IR paneli in KMN Pečarovci, ob 20.30 pa bo med polfinalnima zmagovalcema potekalo finale.