Pred SMZ je ponovno pestro malonogometno leto

Uspešno poslovanje in pregledne finance tudi v letu 2018  

Ljubljana, 16. marec 2019 – Včeraj je v prostorih Fakultete za gradbeništvo in geodezijo potekala redna letna skupščina Slovenske malonogometne zveze. Prisotni so se seznanili z aktivnostmi SMZ v letu 2018 in ugotovili, da je bilo poslovanje uspešno s preglednimi financami. Beseda je tekla tudi o nadaljevanju lig ENA in Kodeljevo ter pripravi na prihajajoče svetovno prvenstvo Socca Cup, ki bo od 12. do 20. oktobra na Kreti. Podan in soglasno potrjen pa je bil predlog, da je članarina za  posamezne ekipe (ki se želijo včlaniti in še niso članice), ki so registrirane kot društva, 30 EUR.

FOTOGRAFIJE S SKUPŠČINE

Prisotne je najprej pozdravil predsednik SMZ Peter Pust in predlagal, da skupščini predseduje Simon Detellbach, kar je bilo soglasno potrjeno.

 

Aktivnosti SMZ v letu 2018

Predsednik SMZ Peter Pust je povedal, da je bila SMZ v letu 2018 aktivna pri:

 • finalu 2. sezone Lige ENA, ki je potekalo v Stari Novi vasi pod organizacijo ŠD Stara Nova vas,
 • sestavi reprezentance za svetovno prvenstvo Socca Cup na Portugalskem,
 • določitvi selektorja reprezentance in njegovega pomočnika,
 • prizadevanjih za slovensko sojenje na svetovnem prvenstvu Socca Cup,
 • udeležbi na svetovnem prvenstvu Socca Cup septembra na Portugalskem
 • povabilu ekip pri udeležbi na Ligi prvakov ISF (Champions League) v Poreču, kjer sta sodila dva slovenska sodnika,
 • pripravi in začetku 3. sezone Lige ENA in Lige Kodeljevo,
 • iskanju sponzorjev.

Blagajnik SMZ Zdenko Truden je predstavil finančno poročilo in povedal, da SMZ posluje pozitivno in uspešno, čemur je pritrdil tudi Darko Vereš v imenu Nadzornega odbora SMZ. Ne nazadnje pa je spregovoril še član Disciplinske komisije SMZ Grega Jurkovič, ki je povedal, da v letu 2018 ni bilo disciplinskih ukrepov.

 

Načrt dela za leto 2019

V letu 2019 SMZ načrtuje naslednje aktivnosti:

 • nadaljevanje 3. sezone Lige ENA in Lige Kodeljevo,
 • izvedba finala 3. sezone Lige ENA (razpis za organizatorja),
 • sestava reprezentance in pripravljalne prijateljske tekme,
 • udeležba na svetovnem prvenstvu Socca Cup od 12. do 20. oktobra na Kreti,
 • udeležba na Ligi prvakov ISF (Socca Champions Legaue),
 • pričetek 4. sezone Lige ENA in Lige Kodeljevo.

 

Aktivnosti reprezentance in slovensko sojenje na Kreti

Priprave na preteklo svetovno prvenstvo Socca Cup na Portugalskem, izbiro reprezentance in izkušnjo s Portugalske je predstavil selektor Miran Vovk, ki bo tudi za letošnje svetovno prvenstvo sestavil reprezentanco.

O vzdušju v ekipi je nekaj besed povedal kapetan Boštjan Preskar in poudaril, da je kemija med ekipo najpomembnejša in da ta naredi rezultat. Slovenski predstavnik sodnikov na Socca Cup na Portugalskem in Ligi prvakov ISF 2018 Aleš Müller pa je povedal, da sta skupaj s kolegom Urošem Pavlom (s katerim sta sodila tudi finale Lige prvakov ISF) že evidentirana in povabljena k sojenju svetovnega prvenstva na Kreti.

Načrti za letošnje leto so, da se reprezentanca čim večkrat sestane in odigra prijateljske tekme z drugimi državami. K sodelovanju bodo povabljeni tudi novi igralci, se pa predvideva, da naj bi ogrodje reprezentance ostalo podobno. Je pa letošnja novost ta, da bodo v reprezentanci samo igralci, ki prihajajo iz klubov oz. zvez, ki so članice SMZ. Katere zveze in posledično katere ekipe so članice SMZ, si lahko pogledate tu.

 

Spremembe pri članarini

Podan je bil predlog, da znaša članarina za ekipe, ki so po Zakonu o društvih registrirani kot društvo, 30 EUR, kar je bilo soglasno potrjeno. Vsak nov član, ki se bo včlanil v SMZ, pa bo letos plačal 50 % članarine, ostalih 50 % pa bo poravnal naslednje leto.