Zakaj ste ravno vi tisti, ki morate organizirati finale Lige ENA?

Organizacija finala Lige ENA se mogoče komu zdi prevelik zalogaj. Ne bomo olepševali, dela je veliko, če želite dogodek organizirati na visoki ravni. Iz izkušenj pa vemo, da je vsako trdo in pošteno delo na koncu poplačano. Slovenska malonogometna zveza z razpisom za organizacijo finala Lige ENA daje malonogometnim ekipam, klubom in športnim društvom možnost, da se v lokalnem, regijskem in tudi državnem okolju izpostavijo in ob tem priredijo nepozaben dogodek. Za vas smo zbrali 5 ključnih točk, ki vam bodo pomagale pri odločitvi, zakaj je dobro biti organizator finala Lige ENA.

  1. Finančni vidik

Ob organizaciji dogodkov se najverjetneje vsak vpraša, ali mu bo to prineslo dobiček ali izgubo? Naj vas pomirimo, obe leti se je organizacija finala Lige ENA izkazala za dobiček. Finale navsezadnje ni samo tekma, je dogodek z organizirano gostinsko ponudbo in primernim družabnim dogajanjem po tekmi. Gledalci večinoma ne pridejo gledati samo tekme, z veseljem tudi radi kaj spijejo in prigriznejo. Tudi sponzorji raje pomagajo in pristavijo svoj mošnjiček, če gre za organizacijo dogodka na državni ravni, ki bo ustrezno promoviran v medijih.

Gledalci večinoma ne pridejo gledat samo tekme, z veseljem tudi radi kaj spijejo in prigriznejo. Tudi sponzorji raje pomagajo in pristavijo svoj mošnjiček, če gre za organizacijo dogodka na državni ravni, ki bo ustrezno promoviran v medijih.

  1. Promocija društva in lokalnih ponudnikov

Organizacija finala Lige ENA zahteva povezovanje. Na eni strani s Slovensko malonogometno zvezo, na drugi pa z lokalnimi ponudniki, podjetji in drugimi organizacijami. Lokalne ponudnike oz. podjetja je dobro vključiti pri gostinski ponudbi, glasbenih vložkih, napovedovanju tekme, vizualni podobi in promociji ter še pri marsičem drugem. Ker sami dobro vemo, kako pomembno je povezovanje za nadaljnje odnose in pogovore s sponzorji, priporočamo vključevanje in promocijo lokalnih ponudnikov. Kdo ne želi biti v lokalnem okolju poznan kot prepoznano in zaupanja vredno društvo?

Ker sami dobro vemo, kako pomembno je povezovanje za nadaljnje odnose in pogovore s sponzorji, priporočamo vključevanje in promocijo lokalnih ponudnikov.

  1. Dobre organizacijske priložnosti in ugled

Organizacija finalne tekme Lige ENA se od organizacije tekme v lokalni ligi razlikuje. Ker gre za tekmo na državni ravni, prinaša tudi večji imidž. Dober imidž pa je nujen predvsem pri pridobivanju sredstev. Finalna tekma privabi več gledalcev in sponzorjev, tudi sama organiziranost in pa igra sta na visoki ravni. Želite v vašem društvu ali klubu nadgraditi vaše organizacijske sposobnosti in se pohvaliti z uspehom dogodka na državni ravni? Potem je organizacija finala Lige ENA dobra priložnost za vas.

Želite v vašem društvu ali klubu nadgraditi vaše organizacijske sposobnosti in se pohvaliti z uspehom dogodka na državni ravni? Potem je organizacija finala Lige ENA dobra priložnost za vas.

  1. Promocija kraja in nogometa

Za vse lokalne patriote je to prava priložnost, da pokažejo lepote in značilnosti svoje občine širši slovenski javnosti. Spoznavanje ljudi na tekmi in navezovanje stikov je odlična priložnost za izmenjavo izkušenj. Pred finalno tekmo lahko tudi priredite obračun lokalnih ekip, naj si bodo to mladi, veterani ali pa tekma lokalne lige. Pokažite gledalcem, da se v vaši regiji igra dober nogomet in dajte priložnost lokalnim nogometašem, da se pomerijo pred številčnejšo publiko. Vaši nogometaši pa lahko prek organizacije finala Lige ENA primerjajo svojo nogometno kakovost z drugimi po Sloveniji.

Pokažite gledalcem, da se v vaši regiji igra dober nogomet in dajte priložnost lokalnim nogometašem, da se pomerijo pred številčnejšo publiko.

  1. Možnost organizacije tekem državne reprezentance

Slovenska malonogometna zveza bo tudi letos sestavila reprezentanco, ki se bo udeležila evropskih in svetovnih prvenstev. Temu primerno bodo potekale tudi prijateljske tekme z drugimi reprezentancami ter tekme reprezentance z drugimi klubi po Sloveniji. Z dobro organizacijo finalne tekme Lige ENA imate možnost sodelovanja s Slovensko malonogometno zvezo in prirejanja tekem državne reprezentance.

banner_1_smz

Z dobro organizacijo finalne tekme Lige ENA imate možnost sodelovanja s Slovensko malonogometno zvezo in prirejanja tekem državne reprezentance.

Sedaj poznate pet pomembnih razlogov, zakaj je dobro postati organizator finalne tekme Lige ENA. Kot vsaka organizacija tudi ta zahteva usklajevanje, dogovarjanje in odrekanje. Smo pa prepričani da se na koncu vloženo delo večkratno poplača.