Predstavitev igralcev slovenske malonogometne reprezentance 2019

Spoznajte slovensko malonogometno reprezentanco in delegacijo, ki se bosta udeležili svetovnega prvenstva v malem nogometu Socca World Cup 2019 na Kreti od 12. do 20. oktobra.

 

MARK KRALJ

12

vratar

26 let

Mark Kralj prihaja iz Ljubljane. Pri 12 letih je začel igrati za NK Factor, ki se je vmes preimenoval v NK Interblock. Za ta klub je branil celotno mladinsko kariero in z njim osvojil več naslovov prvakov in kadetskih prvakov v 1. SKL. Svojo člansko kariero je nadeljeval v 3. slovenski ligi, kasneje pa jo je z ND Ilirija tudi osvojil. Svojo pot je nato nadaljeval v Avstriji, kjer brani že 3 leta. V Ligi ENA brani za ekipo NK Begne iz Begunj na Gorenjskem.

 

ANŽE ŠKRJANEC

13

vratar

25 let

Anže Škrjanec prihaja iz vasi Senično pri Tržiču. Od 6. do 19. leta je branil pri NK Triglav, od 20. do 23. leta pa pri NK Šobec Lesce (uvrstitev v 3. SNL). Od takrat je član NK Bled, ki igra v 3. SNL. Mali nogomet zadnje leto igra v ekipi Elmont Bled, ki nastopa v ligi A radovljiške malonogometne lige.

 

URBAN BAJC

1

vratar

39 let

Urban je začel z igranjem nogometa pri šestih letih v NK Cerknica, kasneje pa je prestopil v NK Rakek in se nato vrnil nazaj v Cerknico. S 14 leti je začel igrati v kadetski ligi NK Ilirija ter leto kasneje prestopil v NK Svoboda in z njo postal državni prvak. Za NK Svoboda je igral vse do članov, nato pa se je vrnil v NK Cerknica in jim pomagal, da se je klub uvrstil v 3. SNL. Šele kasneje se je preizkusil kot vratar v Svea lesna Litija, bil z njimi trikrat državni prvak, osvojil super pokal, prestopil v NK Gib beton Zagorje ter ponovno osvojil državni naslov. Nato je prestopil v KMN Bronx Koper in ostal tam dve leti. Po dveh letih je prestopil v KMN Oplast Kobarid in zopet dvignil pokal državnih prvakov. Za slovensko futsal reprezentanco je nastopil približno dvajsetkrat. Večkrat je tudi igral v futsal ligi prvakov. Po poškodbi križne vezi leta 2010 je zaključil z aktivnim futsalom, sedaj pa igra na rekreativni ravni. Trenutno igra za člane NK Šmartno in trenira otroke U13. Urban je bil v sezoni 2009/2010 imenovan za najboljšega vratarja Slovenije.

 

BOŠTJAN PRESKAR

8

obramba

36 let

Kapetan Boštjan Preskar iz Pišec pri Brežicah igra nogomet že od malih nog. Njegova pot se je začela pred 25 leti z včlanitvijo v domači klub NK Svoboda – Brežice. Tam je igral vse do mladincev, nato pa je prestopil med člane, s katerimi je igral v 3. slovenski nogometni ligi. V sezoni 2001/2002 je prestopil v NK Krško, kjer je sedem sezon igral v 2. slovenski nogometni ligi. Sedaj pa že 11 let igra nogomet na Hrvaškem. Med vsem tem časom je za različne ekipe igral mali nogomet, v malonogometnih tekmovanjih pa se je že preizkusil tudi na mednarodnih tleh. Fizično pripravljenemu, zrelemu in discipliniranemu igralcu Preskarju je bil s strani SMZ zaupan kapetanski trak, s katerim bo na svetovnem prvenstvu s pomočjo selektorja Vovka poskušal ekipo popeljati do zastavljenih ciljev.

 

BLAŽ BEGOVIČ

2

obramba

28 let

 

Blaž Begović prihaja iz Ljubljane, nogomet pa igra od svojega 14. leta. Nogometno kariero je začel pri NK Alfa – Inter campus, kjer je bil kapetan vse do mladinske lige, v kateri se je za krajši čas preselil k NK Bravo iz Ljubljane.
Trenutno igra za ekipo Rožnik v ligi pod okriljem ŠD Loška dolina. S to ekipo je tudi večkrat osvojil naslov ligaškega in pokalnega prvaka. Ves ta čas pa se je udeleževal tudi raznih turnirjev v malem nogometu ter nogometu na travi.

 

DAVOR MITROVIĆ

4

obramba/sredina

39 let

Davor Mitrović prihaja iz Ljubljane, v mlajših selekcijah je igral za NK Olimpija. S prestopom k članom je igral v 2. SNL za NK Ivančna gorica in NK Ljubljana (NK Interblok) ter v 3. SNL za NK Vrhnika in NK Cocta Kresnice. Preizkusil se je tudi v 2. slovenski futsal ligi pri klubu Ig in odigral nekaj turnirjev in lige v futsalu. Trenutno igra mali nogomet v klubu Aleja finance, s katerimi so postali prvaki v ljubljanski malonogometni ligi na umetni travi – Ligi Kodeljevo.

 

NEVEN GRAH

5

obramba/sredina

23 let

Neven Grah prihaja iz Pečarovcev, kjer je kot pionir na domačem igrišču naredil prve nogometne korake. Ljubezen do nogometa je bila velika, zato je za selekcijo U14 zaigral na velikem igrišču kot član NK Kema Puconci. Zaveda se pomena vsakega treninga na razvojni poti in skuša izkoristiti vsako priložnost. Skupaj z domačo ekipo mu je po približno desetletju izgubljenih bojev za prvaka puconske malonogometne lige v sezoni 2015/16 le uspelo osvojiti ta naslov. Za Slovenijo je nastopal že na lanskoletnem svetovnem malonogometnem prvenstvu v Lizboni.

 

GREGA HEBAR

14

sredina/obramba

31 let

Grega Hebar prihaja iz Vitomarcev. Žogo brca odkar pomni. V svoji karieri je igral v različnih ligah tako velikega kot malega nogometa in futsala. Kot mladinec je igral v NK Cerkvenjak in se nato pridružil članski ekipi. Poleg velikega nogometa je igral tudi v 1. in 2. slovenski futsal ligi za ekipo FC Ptuj, kasneje pa je tri sezone preživel v tretji futsal ligi. Trenutno igra za ekipo ŠD Bukovci v ptujski superligi ter v Ligi ENA za ekipo KMN Teksas bar Videm.

 

JURE KANDARE

10

sredina

28 let

Jure Kandare prihaja iz Iga vasi iz Loške doline. Je vezist, kariero pa je začel pri NK Cerknica. V Cerknici je igral vse do kadetske selekcije. Kasneje se preselil v prvo kadetsko ligo k ekipi NK Svoboda Ljubljana. Vse do 18. leta je igral v prvi ligi še za NK Primorje in kasneje še za NK Interblock. Po končanih mladinskih selekcijah se je vrnil v matični klub kot član NK Cerknice, kjer je tudi uspešno branil klubske barve in bil kasneje s klubom prvak 4. slovenske lige. Po končanih šestih sezonah se je preselil v 3. ligo k NK Vipava, kjer trenutno igra že tretjo sezono. Kot vezni igralec slovenske reprezentance pa je zadolžen za razigravanje soigralcev.

 

ALEKS MALIVOJEVIĆ

3

sredina/napad

18 let

Aleks Malivojević je začel trenirati nogomet pri petih letih v nogometnem klubu Lesce. Tam je igral do svojega osmega leta, potem pa je prestopil v kranjski Triglav. Igral je za selekcije od U9 pa vse do mladincev. Lansko leto pozimi se je vrnil v svoj matični klub NK Šobec Lesce ter tisto sezono osvojil mladinsko ligo ter skupno lestvico, kjer so nato imeli kvalifikacije za 2. SNL, ampak se jim na žalost ni izšlo. Redno trenira tudi pri članih, kjer nabira izkušnje za naslednje leto. Mali nogomet na travi igra za ekipo TVD Partizan Begunje v radovljiški malonogometni ligi, v Ligi ENA pa igra za ekipo NK Begne.

 

DANIJEL MITROVIĆ

11

napad/sredina

35 let


Danijel Mitrović prihaja iz Ljubljane. Nogometno pot je začel pri NK Factor Ježica (NK Interblock), kjer je nastopal do članov. Kasneje se je preizkusil tudi v futsalu in sicer pri KMN Sevnica. Mali nogomet igra v klubu Aleja finance, s katerimi so postali prvaki v ljubljanski malonogometni ligi na umetni travi – Ligi Kodeljevo.

 

MARIO SKUHALA

7

napad

27 let

Mario Skuhala prihaja iz Iljaševcev pri Ljutomeru. Je napadalec oz. napadalni vezist, kariero pa je začel v mlajših selekcijah NK Veržej. V Veržeju je igral vse do članske selekcije, kjer je bil član eno sezono. Pot ga je nato zanesla v sosednjo Hrvaško, kjer je bil član kluba NK Donji Koncovčak, ki je igral v 4. nogometni ligi. Po končanih dveh sezonah se je vrnil v domovino, kjer že šest let igra v 3. slovenski nogometni ligi pri klubu NK Črenšovci. Mali nogomet igra pri klubu Stara Nova vas, v Ligi ENA pa je član ekipe ŠD Arko Ključarovci, s katerimi so letos osvojili naslov prvaka Socca lige prvakov (Socca Champions League).

 

ANDRAŽ ŠEPIC

9

napad

26 let

Andraž Šepic prihaja iz Hudej pri Trebnjem. S svojimi prvimi nogometnimi koraki je začel v NK Mirna, ko mu je bilo 10 let, kjer je igral do selekcije starejših dečkov. Nato je prestopil v NK Krka, kjer je igral še naslednja 3 leta. Trenutno uspešno zastopa ekipo ŠD Asi – Lok orodjarstvo, s katero je v sezoni 2017/2018 osvojil Ligo ENA ter postal prvi strelec lige. V sezoni 2018/2019  je že tretjič v zadnjih štirih letih postal prvak malonogometne lige v Šentjerneju ter dobil tudi priznanje za najboljšega igralca lige. Za reprezentanco je nastopal že lansko leto na prvenstvu v Lizboni, kjer je Slovenija nesrečno izpadla proti prvakom Nemcem, ter osvojila solidno 9. mesto. Poln novih izkušenj upa, da jim letos uspe preseči ta dosežek.