Preobrat na tekmi med NK Begne in Vipoll Stara Nova

Begunje na Gorenjskem, 14. april 2018 – Zanimiva prva četrtfinalna tekma je potekala na Gorenjskem koncu, kjer sta se pomerili ekipi NK Begne in Vipoll Stara Nova vas. Prvi polčas so na terenu prevladovali gostje, saj so s svojo hitrostjo in iznajdljivostjo mrežo domačinov zatresli kar trikrat. Ko je že kazalo, da bodo nogometaši iz Stare Nove vasi zmagali, se je zgodil preobrat. Domačini NK Begne so v drugem polčasu poskrbeli za rotacijo igralnih položajev in uspeli zadeti štirikrat za končnih 4:3. Strelec zadetkov za Staro Novo vas je bil Mario Skuhala, za Begne pa so se med strelce vpisali Milivoje Garić, Siniša Miljević, Bojan Nedeljković in Igor Petković.

Trener NK Begne Žarko Zrnić je po tekmi dejal, da je prvi polčas povsem zasluženo pripadal ekipi Vipoll Stara Nova vas: »Gostje so prišli na tekmo že v tekmovalnem ritmu in so v prvem delu prevzeli pobudo. Kljub pripravam in treningom je bilo pri nas prisotnih kar nekaj tehničnih napak, kar so s pridom izkoriščali.«

V drugem polčasu so NK Begne poskrbeli za rotacijo igralnih položajev, kar jim je na koncu prineslo uspeh. Ekipa iz Stare Nove vasi je igrala pogumno naprej, tudi po znižanju rezultata na 1:3. »Takrat nas je prevzel optimizem. V evforiji in ekipnem duhu smo uspeli rezultat izenačiti in pa spreobrniti na končnih 4:3. Z obeh strani so se vrstile priložnosti, končni rezultat pa bi bil lahko tudi drugačen,« je povedal Zrnić.

»Rezultat s prve četrtfinalne tekme vsekakor ne predstavlja velike prednosti pred povratnim obračunom, vendar se po neverjetnem preobratu nimamo kaj za pritoževati. V petek odpotujemo v Prlekijo na povratno tekmo s pozitivno naravnanostjo. Vemo, da nas čaka še en težak in zanimiv dvoboj, se bo pa v polfinale vsekakor uvrstil boljši ter spretnejši. Tako mi kot oni smo dokazali, da spadamo med kakovostnejše ekipe v letošnji sezoni. Verjamem, da si bomo v petek oboji z dvignjeno glavo izmenjali čestitke za kakovostna nastopa ter boljšemu zaželeli srečo v nadaljevanju tekmovanja,« je še dodal Žarko Zrnić.

Vipoll Stara Nova vas nestrpno pričakuje povratno tekmo, na kateri bodo poskušali ustvariti pozitiven rezultat.

Predstavnik ekipe Vipoll Stara Nova vas Andrej Slavič je pričakoval težko igro proti čvrsti in fizično močni ekipi: »V tekmo smo zato vstopili z namenom, da razvijemo svoj način igre, kar nam je v prvem polčasu tudi dobro uspevalo. Z dobro in organizirano igro v obrambi smo uspeli zaustavljati napade nasprotne ekipe, kar nam je omogočalo hiter prehod v napad. Z dobro povezanostjo v igri in dobro realizacijo priložnosti v napadu pa smo si priigrali lepo prednost treh zadetkov.«

»V drugem polčasu so nasprotniki k igri pristopili zelo agresivno. S številnimi prekinitvami v sredini igrišča so nam onemogočali kakovostnejši prehod v napad, kar je potek igre preselilo bližje našim vratom. Ob kriteriju tekme, ki je dopuščal ostro in agresivno igro, nismo več uspeli vzpostaviti svojega tempa. Obenem so nasprotniki dobro izkoristili priložnosti, ki so si jih priigrali v napadu in dosegli znižanje ter preobrat rezultata,« je tekmo v drugem polčasu komentiral Slavič in še dodal, da Vipoll Stara Nova vas nestrpno pričakuje povratno tekmo, na kateri bodo poskušali ustvariti pozitiven rezultat: »Če nam bo uspelo zdržati tempo igre, ki smo si ga zadali, se lahko nadejamo napredovanja v polfinale.
 
Povratna tekma bo potekala v petek, 20. aprila, ob 19. uri v Stari Novi vas.