Neodločen rezultat na tekmi med ŠD Loška dolina Andifit in aktualnimi prvaki ŠD Ribno

Stari trg pri Ložu, 21. april 2018 – Prva četrtfinalna tekma Lige ENA je včeraj potekala tudi med ŠD Loška dolina Andifit in aktualnimi prvaki ŠD Ribno. Prvi polčas so bolje začeli aktualni prvaki, saj so v mrežo domačinov poslali dva zadetka. Po premoru so v drugi polčas domačini iz Loške doline prišli še bolj odločni in začeli narekovati tempo igre. Že v prvih minutah so s kazenskim strelom rezultat zmanjšali na 1:2. Končni rezultat je bil izenačen s 3:3, povratna tekma pa bo potekala v torek, 24. aprila, ob 18. uri v Ribnem pri Bledu, na kateri bo znan polfinalist Lige ENA. Za ŠD Loška dolina Andifit sta se med strelce vpisala Jure Kandare (2×) in Nejc Rožanc, za ŠD Ribno pa Jure Dular, Grega Blažič in Luka Milinkovič.

Strelec dveh zadetkov in igralec ekipe ŠD Loška dolina Andifit Jure Kandare je po tekmi dejal: “V tekmo smo vstopili zaspano, z malo preveč spoštovanja do aktualnih prvakov, vendar se tudi po njihovem vodstvu z 0:2 in kasneje z 1:3 nismo predali. Verjeli smo vase in z borbeno ter srčno igro prišli do povsem zasluženega neodločenega rezultata. Na povratno tekmo gremo z veliko mero samozavesti. Verjamem v fante in našo ekipo, z malo sreče in veliko borbenosti pa upamo na odličen rezultat in posledično na napredovanje v polfinale.”

Blaž Ažman: Končni rezultat s 3:3 je realna slika poteka tekme, se pa na povratno odpravljamo v pozitivnem vzdušju. (foto: Mario Žnidaršič)

Vodja aktualnih prvakov ŠD Ribno Blaž Ažman je priznal, da je bila tekma težka: “Na težkem terenu smo v prvem polčasu nadigrali nasprotnika in zasluženo dosegli dva zadetka. V nadaljevanju so nogometaši iz Loške doline dvignili tempo igre, kar se jim je hitro obrestovalo, saj so iz kazenskega strela zmanjšali zaostanek. Boj za vsako žogo se je nadaljeval, nam pa je ponovno uspelo zvišat rezultat na dva zadetka razlike, kar nas je malo uspavalo, nasprotnik pa nas je kaznoval s protinapadi. Končni rezultat s 3:3 je realna slika poteka tekme, se pa na povratno odpravljamo v pozitivnem vzdušju.”