ŠD Asi Lok orodjarstvo osvojili naslov prvaka državne malonogometne lige na travi Lige ENA v sezoni 2018/2019-SMZ-foto Andrej Kalamar

ŠD Asi – Lok orodjarstvo iz Šentjerneja državni prvaki 2. sezone Lige ENA

FOTOGALERIJA

Stara Nova vas, 2. junij 2018 – ŠD Asi – Lok orodjarstvo iz Šentjerneja so državni prvaki 2. sezone malonogometne lige na travi Lige ENA. Včeraj so v finalu v Stari Novi vasi premagali lanskoletne prvake ŠD Ribno s 6:2 (3:0), domov pa so odnesli tudi naslov najboljšega strelca letošnje sezone. Finalno tekmo sta sodila Aleš Müller in Andrej Tratnjek, finale pa je potekalo v organizaciji Športnega društva Stara Nova vas.  

ŠD Asi – Lok orodjarstvo so že s samim prihodom na tekmo, polnim avtobusom navijačev in motiviranih igralcev pokazali, po kaj so prišli: po zmago. ŠD Ribno pa so na najpomembnejši tekmi sezone ostali brez nekaj ključnih igralcev, ki igrajo za NK Bled in danes proti NK Beltinci iščejo priložnost za napredovanje v 2. nogometno ligo.

Že pred prvim zadetkom Andraža Šepica (ŠD Asi) v 8. minuti je bilo jasno, da bo boj napet. Kdor je spremljal prejšnje tekme obeh ekip v Ligi ENA, je lahko videl, da so oboji izjemno odločeni, motivirani in borbeni. Do konca prvega polčasa so ŠD Asi – Lok orodjarstvo razliko povečali že na 3:0.

ŠD Ribno so po prvem polčasu na klop odšli vidno razočarani, vendar so se hitro pobrali in stopili na igrišče še močnejši. V drugem polčasu so uspeli razliko zmanjšati samo še na 4:2, ko sta za Ribno zadela Jure Dolar in Grega Blažič, vendar je bila tekma v večini že odločena, ko je za 5:2 zadel Denis Martinčič (ŠD Asi), sicer strelec štirih zadetkov. Dva zadetka za prvake pa je včeraj prispeval Andraž Šepic, ki je s 13 zadetki postal tudi najboljši strelec letošnje sezone.

Podprvaki 2. sezone Lige ENA: ŠD Ribno (foto: Andrej Kalamar).

Po tekmi je sledila podelitev priznanj in medalj. Poleg priznanja za najboljšega strelca in medalj za prvo in drugo mesto so predsednik SMZ Peter Pust, vodja Lige ENA Simon Detellbach, selektor slovenske reprezentance Miran Vovk in glavni trener Roman Gruškovnjak sodnikom podelili spominsko priznanje ter domačinom iz ŠD Stara Nova vas priznanje za izjemno dobro organizacijo.

Slovenska malonogometna zveza je s potekom ne samo finala, temveč celotne druge sezone zadovoljna, se pa že pripravlja na začetek 3. sezone. V prihodnjih dneh bo namreč objavila razpis za prijavo ekip v novo sezono tekmovanja, ki pa se bo začelo v septembru 2018.

Prvaki 2. sezone Lige ENA: ŠD Asi – Lok orodjarstvo (foto: Andrej Kalamar).