ŠD Lokavc v Ribno odhaja po zmago

Novo mesto, 21. oktober 2017 – V včerajšnjih večernih urah je na Dolenjskem potekala povratna tekma v skupini B Lige ENA med ekipama Meniška vas in ŠD Lokavc. Kljub temu, da so na prvi tekmi z 0:2 zmagali nogometaši iz Meniške vasi, pa so morali na povratni tekmi doma priznati premoč malonogometašem iz ŠD Lokavc, ki so na koncu slavili z 0:1. »Mi smo si z borbeno igro priigrali kar nekaj priložnosti in uspeli povesti. V Ribno odhajamo po zmago in napredovanje,« je po tekmi sporočil vodja ŠD Lokavc Klemen Slana. 

Meniška vas na domačih tleh ni pokazala vsega, kar zna. »Že sam pristop v tekmo ni bil pravi. Gostje so že v prvih minutah pokazali izjemno veliko željo po zmagi in tudi hitro povedli. Naša ekipa pa je žal izgledala kot na popoldanski kavi in ne na igrišču,« je bil kritičen njihov vodja Jure Filipovič. Za razliko od domačinov so tokrat večjo željo po zmagi pokazali malonogometaši iz ŠD Lokavc, kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. »Tokrat smo prvič v tem tekmovanju pokazali pravi obraz. Z igro, ki smo jo prikazali v petek, bi se morali že prej zoperstaviti Meniški vasi in Ribnemu. Domačini so si na tej tekmi priigrali eno samo priložnost, saj skozi našo obrambo niso našli prehoda,« je poudaril vodja ŠD Lokavc Klemen Slana, ki računa na zmago v Ribnem in s tem tudi napredovanje v spomladanske izločilne boje.

ŠD Lokavc se bo s ŠD Ribno pomeril v petek, 27. oktobra 2017, ko bo dokončno znano, kdo bo, poleg ŠD Ribno, ki je iz skupine B že uvrščen v četrtfinale, še napredoval v spomladanske izločilne boje Lige ENA.

 

Meniška vas 0:1 (0:1) ŠD Lokavc

skupina B

strelec: Tomaž Kotnik