Vipoll Stara Nova vas boljši od KMN Pečarovci

Pečarovci, 20. oktober 2017 – Ekipi skupine D v Ligi ENA Vipoll Stara Nova vas in KMN Pečarovci sta se že medsebojno pomerili na obeh tekmah. Obakrat so bili boljši malonogometaši iz Stare Nove vasi in slavili tako doma kot v gosteh. Na prvi tekmi so bili boljši z 1:3 (1:2), na drugi pa s 6:1 (3:1). S sedmimi točkami so trenutno prvi v skupini in so že uvrščeni v četrtfinale Lige ENA. Kljub zmagama pa kapetan ekipe Vipoll Stara Nova vas Boris Rajh pravi, da so Pečarovčani dobri nasprotniki: »Govorice, da gre za zelo izkušeno ekipo, so bile resnične.« Vodja KMN Pečarovci Marino Hack ve, da so njegovi varovanci zmožni igrati bolje in več pokazati na tekmi proti ŠD Trnava. Zmagovalec te tekme bo tudi drugi četrtfinalist Lige ENA iz skupine D.

Kapetan Vipoll Stara Nova vas Boris Rajh o prvi tekmi s KMN Pečarovci: »KMN Pečarovci so bili uigrani, mi smo v tekmo stopili previdno. V uvodnih minutah so bili za odtenek boljši nasprotnik. Po nekaj spremembah v postavi in v sami igri smo vzpostavili način igre, ki je ustrezal nam, nakar smo celo prevzeli pobudo ob dveh zadetkih v prvem polčasu tekme. V drugem polčasu smo hkrati ostali brez dveh igralcev, ki sta dobila rumene kartone, vendar so preostali fantje vzdržali nalet nasprotne ekipe. Ob vrnitvi teh dveh igralcev na igrišče je bilo veliko lažje, kar se je poznalo tudi v sami igri. V drugi polovici smo ob zelo močnem tempu tekmo nadzorovali vse do konca, kar se nam je tudi obrestovalo ob dosegu tretjega zadetka. Če bomo ostali tako zbrani tudi v nadaljevanju, upam, da ni bojazni za finalni nastop. Pohvalil bi sodnika za korektno sojenje ter KMN Pečarovci za odlično izpeljano organizacijo.«

Marino Hack iz Pečarovcev pa je podal komentar o drugi tekmi: »Najprej bi čestital nasprotni ekipi za zasluženo zmago. Večino zadetkov smo prejeli po lastnih napakah. Rezultat ne odraža realnega stanja na zelenici, vendar je bilo za kaj več tokrat premalo razpoloženih igralcev v naši ekipi. Pohvalil bi vzdušje na tekmi, ob tem pa bi se še zahvalil domačinom za pogostitev po tekmi.«

Ali se bodo KMN Pečarovci uvrstili v četrtfinale Lige ENA, bo znano po njihovi zadnji tekmi v skupini D proti ŠD Trnava.

KMN Pečarovci 1:3 (1:2) Vipoll Stara Nova vas

skupina D

strelci: Damir Fujs (KMN Pečarovci), Primož Kolbl (Vipoll Stara Nova vas), Mario Skuhala (Vipoll Stara Nova vas), Andrej Slavič (Vipoll Stara Nova vas)

Vipoll Stara Nova vas 6:1 (3:1) KMN Pečarovci

skupina D

strelci: Boštjan Bačič (KMN Pečarovci), Andrej Slavič (2× – Vipoll Stara Nova vas), Alen Brumen (Vipoll Stara Nova vas), Tomaž Hercan (Vipoll Stara Nova vas), Primož Kolbl (Vipoll Stara Nova vas), Andrej Slana (Vipoll Stara Nova vas)