ŠD Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci sta prva polfinalista Lige ENA

Ekipi se bosta v polfinalu pomerili med seboj

Ljubljana, 19. junij 2020 – V polfinale Lige ENA 2019/2020 sta se včeraj uvrstila ŠD Teksas bar Videm in aktualni prvak ŠD Arko Ključarovci, ki se bosta pomerila med seboj. V Sv. Juriju ob Ščavnici je ŠD Teksas bar Videm s 4:0 (1:0) premagal Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les, ki je na gostovanje prišel z dvema zadetkoma prednosti, skupni rezultat pa je bil tako 4:2 v prid Videmčanov. Aktualni prvaki lige ŠD Arko Ključarovci so uro kasneje gostili gorenjsko ekipo NK Smola in jo premagali z 8:2 (3:2). Skupni rezultati je bil 11:2, Ključarovčani pa so gladko prišli do polfinala letošnje sezone. Danes ob 19. uri se bosta v Begunjah na Gorenjskem pomerili ekipi NK Begne in KMN Pečarovci, v nedeljo ob 11. uri pa k NK Kapela Ekosen IR paneli prihaja ekipa ŠD Trnava. Polfinale in finale lige bosta odigrana v petek, 26. junija, v Černelavcih pri Murski Soboti.

 

Preobrat v Sv. Juriju ob Ščavnici

Na prvi četrtfinalni tekmi je bila Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les uspešnejša z 2:0. Na povratno tekmo so tako potovali s prednostjo dveh zadetkov, česar pa niso znali izkoristiti. Po prvem polčasu je bil rezultat 1:0 v prid Videmčanov, karte za napredovanje pa so bile še odprte. V drugi polčas so domačini vstopili še bolj motivirano, poslali žogo v nasprotnikovo mrežo še trikrat in si z rezultatom povratne tekme s 4:0 (1:0) in skupnim rezultatom s 4:2 priigrali vstopnico za polfinale. Strelci zadetkov so bili Grega Hebar, Marko Karnet (2x) in Aljaž Tušak. Zapisnik tekme se nahaja tu.

 

ŠD Teksas bar Videm 4:0 (1:0) Bubka Bar & Gofar tisk & Gostilna Pension LES
strelci: Grega Hebar, Marko Karnet (2x), Aljaž Tušak

 

Aktualni prvaki ŠD Arko Ključarovci gladko do polfinala

Da so aktualni prvaki trd oreh, je NK Smola spoznala že na domačem terenu na prvi četrtfinalni tekmi, ko so izgubili z 0:3. Ključarovčani se na razliko v zadetkih niso preveč ozirali in na povratni tekmi še bolj strnili svoje vrste. Z včerajšnjo zmago z 8:2 (3:2) in skupnim rezultatom z 11:2 so se tako gladko uvrstili v polfinale letošnje sezone. Strelci zadetkov za domačine so bili Alen Brumen (2x), Tomaž Markovič (2x), Niki Slana (2x), Luka Nemec in Rok Vori, za NK Smolo pa sta zadela Jan Bizjak in Aleks Šmitran. Zapisnik tekme se nahaja tu.

 

ŠD Arko Ključarovci 8:2 (3:2) NK Smola

strelci za Ključarovce: Alen Brumen (2x), Tomaž Markovič (2x), Niki Slana (2x), Luka Nemec, Rok Vori

strelci za Smolo: Jan Bizjak, Aleks Šmitran

Danes in v nedeljo bosta znana druga polfinalista lige

Ob 19. uri se bosta danes v Begunjah na Gorenjskem pomerila NK Begne in KMN Pečarovci. Slednji v goste prihaja z dvema zadetkoma prednosti, saj je prvo tekmo dobil s 3:1. V nedeljo ob 11. uri pa bo vroče na Kapeli, saj v goste prihaja ekipa ŠD Trnava. NK Kapela Ekosen IR paneli ima prednost treh zadetkov s prve tekme, saj so slavili s 4:7. Se nam obeta pomursko polfinale in finale?

 

Polfinale in finale bosta odigrana v petek, 26. junija, v Černelavcih pri Murski Soboti. Prva polfinalna tekma bo potekala ob 17. uri, druga ob 18.15, finale pa ob 20.30.