Selektor Miran Vovk in glavni trener Roman Gruškovnjak bosta sestavila slovensko reprezentanco

Ljubljana, 14. junij 2018 – Z včlanitvijo Slovenske malonogometne zveze v mednarodno zvezo International Socca Federation (ISF) je Slovenija dobila povabilo na svetovno prvenstvo “Socca Cup” konec septembra v Lizboni na Portugalskem. V ta namen je Slovenska malonogometna zveza pred časom imenovala selektorja Mirana Vovka in glavnega trenerja Romana Gruškovnjaka, ki bosta sestavila reprezentanco ter tehničnega direktorja Zdenka Trudna. V nekaj mesecih sta selektor in glavni trener z ogledi tekem po terenu in pomočjo vodij ekip sestavila širši spisek 45 igralcev, ki bi bili primerni za reprezentanco. Igralci prihajajo iz lig članic SMZ, Lige ENA in Lige Kodeljevo, se pa bodo na prvem reprezentančnem treningu srečali jutri na Bledu.

Selektor Miran Vovk

Miran Vovk z Bleda je izšolan trener z UEFA B licenco. Nogomet je začel igrati pri 11 letih v NK Bled, za NK Triglav pa je igral tudi v 1. slovenski nogometni ligi (SNL). V malem nogometu je kot trener ali igralec dosegel 15 naslovov prvakov v radovljiški ligi. Eno sezono je bil trener NK Britof v 3. SNL, šest let je treniral tudi člansko ekipo NK Bled v 3. ligi. Sedaj pa je že tretje leto trener selekcije U-15 pri NK Bled.

Glavni trener Roman Gruškovnjak

Roman Gruškovnjak iz Veščice pri Murski Soboti je v Pomurju znan po svojih nogometnih izkušnjah. Z igranjem nogometa je začel pri pionirjih Mure in nadaljeval v članski ekipi. Po prenehanju igranja velikega nogometa so ga vode zanesle v igranje malega nogometa, pozneje pa v trenerske vode. Trenutno je trener veteranske ekipe ŠD Černelavci.

Tehnični direktor Zdenko Truden

Za tehničnega direktorja slovenske reprezentance je Slovenska malonogometna zveza določila Zdenka Trudna iz Loške doline, ki že ima izkušnje z mednarodnimi tekmovanji. Zdenko je v nogometu aktiven že več kot 30 let. Zadnjih nekaj let v Loški dolini vodi občinsko malonogometno ligo, je pa tudi ožji strokovni sodelavec Slovenske malonogometne zveze.

Prvi reprezentančni zbor

V petek, 15. junija, se bodo igralci, ki sta jih na širši spisek uvrstila selektor in glavni trener, dobili na prvem reprezentančnem treningu na Bledu. Namen reprezentančnih zborov je preizkusiti igralce ter jih v naslednjih nekaj tednih izbrati 15, ki se bodo udeležili svetovnega prvenstva na Portugalskem.

Predsednik SMZ Peter Pust, tehnični direktor reprezentance Zdenko Truden, selektor Miran Vovk in glavni trener Roman Gruškovnjak.