SMZ na uvodnem sestanku Mednarodne zveze malega nogometa ISF v Birminghamu

Ljubljana, 10. februar 2018 – Podpredsednik SMZ Matjaž Stopar, generalni sekretar Simon Detellbach in predstavnica za odnose z javnostmi Simona Truden so se 8. februarja udeležili otvoritvenega sestanka Mednarodne zveze malega nogometa ISF (International Socca Federation) v Angliji. Novoustanovljena zveza povezuje države iz celega sveta, njeni ambasadorji pa so Ronaldinho, Ryan Giggs, Roberto Carlos, John Terry, Michael Owen in mnogi drugi. Na dogodku so predstavniki Slovenije z drugimi državami s celega sveta razglabljali o prihodnosti nogometa in bližajočem se mednarodnem prvenstvu oktobra na Portugalskem. Gost srečanja je bil tudi priznan sodnik Mark Clattenburg, ki je v letu 2017 sodil tri pomembna finala: v angleškem pokalu, ligi prvakov in na evropskem prvenstvu.  

FOTOGALERIJA

Dogodek je potekal v angleškem mestu Birmingham z več kot 50 prisotnimi, ki so predstavljali svojo državo in njene lige. Poleg Slovenije so bili prisotni predstavniki Anglije, Pakistana, Škotske, Walesa, Irske, Grčije, Nemčije, Turčije, Portugalske, Španije, Poljske, Nove Zelandije, Kitajske, Rusije, Slovaške, Estonije, Latvije, Litve, Bolgarije, Združenih arabskih emiratov, Savdske Arabije, Singapura in Avstralije.

Mark Clattenburg (v sredini) je priznan nogometni sodnik ter velik podpornik Mednarodne zveze malega nogometa ISF.

S strani Slovenske malonogometne zveze so se sestanka udeležili podpredsednik SMZ Matjaž Stopar, generalni sekretar Simon Detellbach in predstavnica za odnose z javnostmi Simona Truden. Na dogodku je Mednarodna zveza malega nogometa ISF predstavila vizijo zagotavljanja igranja nogometa za tiste, ki niso profesionalci ter ustvarjanje možnosti za igranje nogometa, kjer jih še ni.

Podpredsednik SMZ Matjaž Stopar, predstavnica za odnose z javnostmi Simona Truden in generalni sekretar Simon Detellbach.

Portugalski predstavnik Goncalo Oliveira je predstavil potek mednarodnega prvenstva, ki bo letos oktobra na Portugalskem v Lizboni. Prvenstva se bo s svojo reprezentanco udeležila tudi Slovenija, najprej pa mora uradno priključitev izglasovati na Skupščini, ki bo potekala 9. marca 2018.

Predstavniki SMZ so na sestanku izrazili veselje po mednarodnem sodelovanju. Pohvalili so tudi organizacijo, ki je bila na visoki ravni. »Veseli nas, da smo bili ena izmed prvih držav, ki je bila povabljena k priključitvi v ISF. S to priključitvijo bomo zastopali barve naše države na mednarodnih in evropskih prvenstvih ter ligi prvakov ISF,« sta dodala Detellbach in Stopar.

V vodstvu Mednarodne zveze malega nogometa ISF pa ima svoje mesto tudi Slovenije. Vodja odnosov z javnostmi ISF je namreč postala Simona Truden, sicer predstavnica za odnose z javnostmi Slovenske malonogometne zveze. ISF ima več direktorjev, ki bo skupaj vodili potek organizacije. ISF se lahko pohvali tako z moškimi kot ženskimi vodji. Želijo namreč sporočiti, da nogomet ni samo moški šport, v njem svoje mesto lahko najdejo tudi ženske.

V ISF je prostor tudi za ženske. Predstavnica Rusije Elizaveta Kuzenkova, vodja dogodkov ISF Julia Colter iz Nemčije, vodja odnosov z javnostmi ISF Simona Truden, direktorica ISF Hannah Wallis in direktorica ISF Stephanie Spacey.

Veseli nas, da smo bili ena izmed prvih držav, ki je bila povabljena k priključitvi v ISF. S to priključitvijo bomo zastopali barve naše države na mednarodnih in evropskih prvenstvih ter ligi prvakov ISF.