SMZ ena izmed prvih zvez, ki je začela s pogovori o včlanitvi v Mednarodno zvezo malega nogometa ISF (International Socca Federation)

V novembru sta generalni sekretar SMZ Simon Detellbach in predstavnica za odnose z javnostmi Simona Truden na povabilo Mednarodne zveze malega nogometa ISF (International Socca Federation) obiskala njihove predstavnike in začela s pogovori o nameri k priključitvi. Slovenska malonogometna zveza je bila k sodelovanju povabljena kot ena izmed prvih držav, saj so pobudniki Angleži v SMZ prepoznali dobro organiziranost in perspektivnost za razvoj malega nogometa.  

Hannah Wallis, ena izmed direktoric ISF, je izrazila veselje nad pogovori in željo, da se Slovenska malonogometna zveza tudi uradno pridruži novonastali zvezi. Slovenska malonogometna zveza bo o uradni priključitvi odločala na skupščini v marcu. Sama priključitev za SMZ ne bo predstavljala nepotrebnih dodatnih stroškov, saj je članstvo brezplačno, prav tako pa na prvenstvih ne bo kavcije. Ideja ISF je olajšati delo državnim zvezam in jim omogočiti napredek za razoj. Zvezi so se do sedaj kot ambasadorji pridružili znani nogometaši Ronaldihno, Ryan Giggs, John Terry, Michael Owen, Roberto Carlos in drugi, poleg evropskih držav pa se bodo priključile tudi števine svetovne.

Generalni sekretar Simon Detellbach je izrazil veselje nad pogovori: “To smo v Slovenski malonogometni zvezi potrebovali. Počaščeni smo, da smo bili ena izmed prvih držav, ki je bila povabljena k pogovorom o nameri k priključitvi. Sedaj nas čaka, da na Skupščini Slovenske malonogometne zveze predstavimo idejo in uradno priključitev tudi izglasujemo. S tem ne bomo dobili samo pomembne vloge v novi mednarodni zvezi, temveč bomo z reprezentanco in klubi zastopali barve naše države na mednarodnih dogodkih. Prvo mednarodno prvenstvo bo namreč potekalo že v oktobru na Portugalskem. V prihodnjih mesecih nas poleg pomembnih domačih projektov čaka še sestava slovenske reprezentance.”

Simon Detellbach: Sedaj nas čaka, da na Skupščini Slovenske malonogometne zveze predstavimo idejo in uradno priključitev tudi izglasujemo. S tem ne bomo dobili samo pomembne vloge v novi mednarodni zvezi, temveč bomo z reprezentanco in klubi zastopali barve naše države na mednarodnih dogodkih.

Simona Truden, predstavnica za odnose z javnostmi SMZ, pa je še dodala: “Če bo šlo vse po sreči, bomo kmalu tudi uradno del te hitro rastoče zveze. Veselimo se udeležbe na dogodkih, za katere verjamem, da bodo vrhunsko izpeljani. Ljudi, ki so zasedli ključna mesta v novi zvezi, po večini že poznamo in vemo, da so marljivi, delovni in sposobni ljudje, ki jim ni vseeno za razvoj nogometa. In točno v taki zvezi je po mojem mnenju naše mesto.”

Simona Truden: Ljudi, ki so zasedli ključna mesta v novi zvezi, po večini že poznamo in vemo, da so marljivi, delovni in sposobni ljudje, ki jim ni vseeno za razvoj nogometa. In točno v taki zvezi je po mojem mnenju naše mesto.

* Slovenska malonogometna zveza še ni uradno pridružena k mednarodni zvezi malega nogometa ISF. O uradni priključitvi bo razglabljala na marčevski Skupščini, kjer se bo s članicami in ostalimi zainteresiranimi pogovorila o sodelovanju. *