Ustanovitev Slovenske malonogometne zveze 28. 1. 2016 na skupščini

SMZ uspešna v prvem letu delovanja

V petek, 17. februarja 2017, je na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo potekala redna letna skupščina Slovenske malonogometne zveze. Na skupščini so organi delovanja predstavili poročila za leto 2016, predstavljen je bil plan dela za prihodnje, govorilo pa se je tudi o nadaljevanju 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA ter ljubljanske lige na umetni travi Lige Kodeljevo.

Prisotne je na začetku pozdravil predsednik SMZ Peter Pust ter podal poročilo o aktivnostih v letu 2016. Blagajnik SMZ Zdenko Truden je predstavil finančno poslovanje, Darko Vereš pa je v imenu Nadzornega odbora podal poročilo pregleda nad poslovanjem in ugotovil, da SMZ posluje pravilno in transparentno. Predsednik Disciplinske komisije Brane Kerčmar je povedal, da v letu 2016 ta ni obravnavala nobenih prekrškov ter da sta tako Liga ENA kot Liga Kodeljevo potekali brez težav. Člani SMZ so soglasno sprejeli poročila.

Generalni sekretar Simon Detellbach, ki je bil izvoljen za predsedujočega na skupščini, je spregovoril o načrtih za prihodnost. V aprilu se bo začel spomladanski del Lige ENA, v katerem se bo najprej v četrtfinalu med seboj pomerilo osem ekip. Finale bo potekalo na nevtralnem terenu, SMZ bo v kratkem objavila razpis za gostitelja finalne tekme 1. slovenske malonogometne lige na travi. S 14. aprilom 2017 se začne tudi spomladanski del Lige Kodeljevo, ki se bo zaključil predvidoma 26. maja 2017. V jeseni se obe tekmovanji nadaljujeta z 2. sezono.

Poleg priključitvi novih zvez oz. lig v SMZ pa se bo aktivno delalo tudi na vzpostavitvi malonogometnih lig tam, kjer jih ni oz. kjer so zamrle. Eden izmed projektov za prihodnost je tako tudi začetek malonogometne lige v Mariboru. SMZ bo organizirala državno pokalno prvenstvo, ki bo potekalo 1. julija 2017. Veliko prizadevanj bo namenjenih tudi Evropski malonogometni zvezi (EMF), da nas bo spoznala kot ustrezno zvezo za predstavljanje Slovenije na evropski in svetovni ravni.

Člani skupščine so izglasovali zamenjavo člana Disciplinske komisije in izvolili novega, in sicer Grega Jurkoviča, ki prihaja iz ljubljanske lige Kodeljevo. Prisotni na skupščini so izglasovali spremembo uradnega naslova iz Brnčičeve 13 na Zveza 5 ter potrdili članarino.

Prisotnim na skupščini so bile predstavljeni osnutki logotipa Lige ENA, prisotni pa so podali svoje poglede na obe ligi ter predloge za izboljšave.

Fotogalerija

skupščina SMZ 2017_2